vendégmarasztaló napok

2020.08.20. 14:19

A sport jegyében tartottak nyárbúcsúztatót Alsóörsön

- Örüljünk annak, hogy együtt vagyunk, hogy élünk! – így fogalmazott Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője Alsóörsön, a nyárbúcsúztató és vendégmarasztaló napok megnyitóján a Sirály parkban szerdán, amit augusztus 19-22 között rendeznek meg.

Kovács Erika

20200820 Alsóörs Nyárbúcsúztató rendezvény a Sirály parkban Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Hebling Zsolt polgármester azt mondta, visszafogottabban, és nem fesztivál méretekben, de vidám és sportos hangulatban rendezik meg idén a nyárbúcsúztató és vendégmarasztaló napokat. A polgármester nyitónapi köszöntőjéből az is kiderült, hogy elmaradnak a nagykoncertek, az utcabál és a tűzijáték, de a vízpartnál húzódó park színpadán idén is vidám, zenés programokkal búcsúztatják a nyarat, illetve marasztalják tovább a vendégeket Alsóörsön.

Ismert előadók, és kisebb zenekarok lépnek fel, és a hangulatot tovább fokozzák a balatoni borászatok, amelyek kitűnő nedűket kínálnak, mindemellett bőven lehet válogatni a part menti vendéglősök finom és egészséges ételeiből is. Alsóörsön idén kiemelt szerepet kapnak a sportprogramok, amiket a helyi sportcsarnokban, illetve a strandon rendeznek meg. Ilyen például az íjászat, a strandfoci, a vízi biciklizés, a kerékpáros ügyességi verseny, valamint a lábtenisz.

Hebling Zsolt polgármester kérdésünkre elmondta, tavasszal még úgy gondolták, idén elmarad a nyári idegenforgalmi szezon, de szerencsére nem így történt. – A szezon később kezdődött el ugyan, de kitűnően alakult, fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, bíznak a hasonló folytatásban, az egészségügyi biztonságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában