Az épület energiahatékonysága is jelentősen javult

2020.08.12. 14:00

Megújult a pápai kollégium

Befejeződött a pápai Türr István Gimnázium kollégiumépületének felújítása, mely során energetikai korszerűsítést is végeztek a szakemberek.

Polgár Bettina

A kollégiumépület kívülről is megszépült

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Pápai Tankerületi Központ 76,7 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Türr István Gimnázium kollégiumának energetikai felújítására a Széchenyi 2020 programban, a Környezeti és energiahatékonysági operatív program Költségvetési szervek pályáza­tos épületenergetikai fejlesztései című felhíváson. A csaknem 95 millió forintos projekt megvalósításához Pápa Város Ön­kormányzata kilencmillió, a tankerület pedig további 9,1 millió forinttal járult hozzá.

A megújult épület nemcsak külsőleg szépült meg, hanem immár az energetikai adottságai is megfelelnek a hatályos jogszabályok szerinti feltételeknek.

A kollégiumépület kívülről is megszépült
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A projektben a homlokzat és a lapos tető szigetelésén, valamint a részleges nyílás­zárócserén felül napelemes rend­szert telepítettek a lapos tetőre, a meglévő homlokzatra pedig utólag hőszigetelő rendszer került. Az épület az elavult külső nyílászárók helyett modern, háromrétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat kapott, illetve új, egyedi bejárati ajtókat is beépítettek a kivitelezők. A beruházásnak köszönhetően csaknem 150 diák töltheti korszerűbb, rendezettebb környezetben a mindennapjait, és az épület energiahatékonysága is jelentősen javult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában