Főzőverseny, foci és fellépések

2020.08.05. 17:30

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg az adászteveli falunapot

Sokan vettek részt az idei falunapon, ami minden évben összehozza a családokat. A lakosok a járványhelyzet okán tán még inkább ki voltak éhezve egymás társaságára.

Laskovics Márió

20200802 Adásztevel A döbröntei Himfy Bandérium középkori fegyverek bemutatója az adászteveli falunapon Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Falunapot tartottak múlt szombaton a községben. A program főzőversennyel és kispályás labdarúgó tornával indul délelőtt. Fodor Béla polgármester úgy nyilatkozott, sikeres volt a rendezvény, ugyanis nagy számban tették tiszteletüket, kapcsolódtak ki és szórakoztak a helybeliek.

– A járványügyi, viharos időszak folytán már nagyon hiányzott az embereknek a közösségi program. Településünkön általában ez az egy rendezvény mozgatja meg a családokat. Szerencsére meleg, nyárias időnk volt. Minden ingyenes volt, kivéve az italt. Örülök, hogy meg tudtuk rendezni, és ilyen sokan érezték jól magukat. Most kicsivel szűkösebb a költségvetésünk, de sikerült felajánlásokkal színesítenünk a kínálatot. Ezúton is köszönöm a német nemzetiségi önkormányzat, a helyiek és a homokbödögei székhelyű vadásztársaság önzetlen támogatását – mondta el a faluvezető.

A főzőversenyen kilenc csapat tüsténkedett saját ráfordításból. Kínáltak egyebek mellett töltött káposztát, cicegét, ezenkívül az önkormányzat is készített pörköltet. Minden étel hamar elfogyott. Valamennyi csapatot oklevéllel, a falu látnivalóit ábrázoló hűtőmágnessel és egy üveg pezsgővel díjaztak, tudtuk meg Fodor Béla polgármestertől. A kispályás focitornát, melyre a korábbi évekhez képest a legtöbb számú, nyolc csapat nevezett, a homokbödögeiek nyerték meg. A második helyen az adászteveli, a harmadikon egy pápai csapat végzett.

Az étkezést és a megnyitót követően a színpadon fellépett a Rábaszentandrási Vadvirág Énekkar magyarul előadott ABBA-slágerekkel, a homokbödögei Optikai Csalódások tánccal, színdarabbal, a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület légtáncbemutatóval, a helyi nyugdíjas egyesület énekkel, színi előadással, Tóth Tünde előadóművész dalokkal, a helyi kulturális egyesület néptánccal, végül DJ Béci szolgáltatta a zenét hajnalig. Kísérőprogramként Császár Bálint természetfestő kiállítása volt látható, a fiatalok a döbröntei Himfy Bandérium fegyverbemutatóján, kézműves foglalkozáson, pónilovagláson vehettek részt, illetve óriáscsúszdát és légvárat használhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában