kinevezések, áthelyezések

2020.08.03. 07:00

Több személyi változásra is sor került a Veszprémi Főegyházmegyében

Udvardy György veszprémi érsek-metropolita személyi változásokról döntött a Veszprémi Főegyházmegyében.

Balla Emőke

Augusztus 1-jétől több plébános új helyen kezdi szolgálatát

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A főpásztor augusztus 1-jével nyugállományba helyezte Balázs Pál főszékesegyházi főesperes, címzetes apát, balatonkenesei plébánost. Július 1-jétől felmentette Varga István címzetes apátot a Veszprémi Érseki Bíróság helynöki tisztsége alól, illetve a Boldog Gizella Szeminárium rektori megbízatásából, Csernai Balázs spirituálist a Boldog Gizella Szemináriumban betöltött megbízatása alól, Kocsi György prefektust a Boldog Gizella Szemináriumban betöltött megbízatása alól.

Augusztus 1-jétől Udvardy György veszprémi érsek-metropolita felmentette Balázs Pált főszékesegyházi főesperesi megbízatása alól, Mail József címzetes apát, kanonokot gazdasági tanácsnoki megbízatása alól, Földi István esperes, plébánost a Tapolcai Esperesi Kerület esperesi tisztségéből, Szijártó László esperes, plébánost a Pápai Esperesi Kerület esperesi tisztsége alól, Beke Zsolt plébánost a Palotai Esperesi Kerület helyettes esperesi megbízatása alól és Primász Gábor Róbert plébánost a Zirci Esperesi Kerület helyettes esperesi meg­bízatása alól.

Július 1-jétől kinevezte Tóth András Sándor viceofficiálist a Veszprémi Érseki Bíróság helynökévé, Sebestyén József főiskolai docenst megbízta a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektori feladatai­nak ellátásával. Augusztus 1-jétől kinevezte Szabó János gazdasági helynök, plébánost a Főszékesegyházi Főesperesség főesperesévé. Megyesi Ferenc plébánost felmentette bakonyjákói plébánosi és a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet kórházlelkészi tisztségéből és kinevezte érseki szertartónak, az Érseki Hivatal jegyzőjének, megbízta kisegítő lelkészi feladattal a veszprémi Szent Mihály Főplébánián. Földi Istvánt kinevezte a Pápai Esperesi Kerület esperesévé, Sabjanics Miklós plébánost a Tapolcai Esperesi Kerület esperesévé, Csonka Nándor tapolcai plébánost a Tapolcai Esperesi Kerület helyettes esperesévé.

Plébánosi, plébániai kormányzói kinevezések, áthelyezések, területi változások is történtek augusztus 1-jei hatállyal. Beke Zsolt helyettes esperes, plébánost felmentette a Berhidai, valamint az oldallagosan ellátott Ősi, Nádasdladányi és Tési Plébánia ellátása alól és kinevezte a Nemesgulácsi Plébánia plébánosává, a Hegymagasi Plébánia oldallagos ellátásával. Csernai Balázst kinevezte a Veszprém IV., Regina Mundi Plébánia plébánosává, valamint a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és a Szent Margit Római Katolikus Óvoda lelkiigazgatójává. Cséry Gergő plébánost felmentette a Nemesgulácsi és Hegymagasi Plébániák, valamint a tapolcai Deák Jenő Kórház kórházlelkészi tisztsége ellátása alól és kinevezte a Pacsai Plébánia plébánosává. Dasek Viktor plébánost felmentette a Balatonfüredi Krisztus Király Plébánia ellátása és a balatonfüredi Állami Szívkórház kórházlelkészi megbízatása alól és kinevezte a Jásdi Plébánia plébánosává, a Tési plébánia oldallagos ellátásával. Felker Zsolt káplánt felmentette a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyházi Plébánián betöltött kápláni beosztása alól és kinevezte a Berhidai Plébánia plébániai kormányzójává, az Ősi és Nádasdladányi Plébániák oldallagos ellátásával. Fodor János plébánost felmentette a Keszthely II., Kis Szent Teréz Plébánia ellátása és a Keszthelyi Kórház kórházlelkészi tisztsége alól és kinevezte a Balatonfüredi Krisztus Király Plébánia plébánosává, valamint a balatonfüredi Állami Szívkórház kórházlelkészévé. Földi Istvánt esperes, plébánost felmentette a Badacsonytomaji és Kővágóörsi Plébániák ellátása alól és kinevezte a Pápa III., Szent Benedek Plébánia plébánosává.

Augusztus 1-jétől több plébános új helyen kezdi szolgálatát Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fuchs Tibor plébánost felmentette a Nagyesztergári Plébánia, valamint az oldallagosan ellátott Lókúti Plébánia ellátása alól és kinevezte a Bakonyszombathelyi Plébánia plébánosává, a Kerékteleki és Rédei Plébániák oldallagos ellátásával. Medveczky Miklós plébánost felmentette a Veszprém II., Szent László Plébánia ellátása alól és kinevezte a Balatonkenesei Plébánia plébánosává. Paál Sándor Ede plébániai kormányzót kinevezte Káptalanfa plébánosává, valamint megbízta a Csabrendeken működő Darvastó Fogyatékos személyek ápoló-gondozó, foglalkoztatóotthona lelkipásztori ellátásával. Primász Gábor Róbert plébánost felmentette a Jásdi Plébánia és az oldallagosan ellátott Márkói Plébánia ellátása alól és kinevezte a Herendi Plébánia plébánosává, továbbra is oldallagosan ellátja a Márkói Plébániát.

Sabjanics Miklós plébánost felmentette a Herendi Plébánia, valamint az oldallagosan ellátott Hárskúti Plébánia ellátása alól és kinevezte a Badacsonytomaji Plébánia plébánosává, a Kővágóörsi Plébánia oldallagos ellátásával. Stadler-László Dezső plébánost felmentette a Veszprém IV., Regina Mundi Plébánia ellátása, valamint a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és a Szent Margit Római Katolikus Óvoda lelkiigazgatói megbízatása alól és kinevezte a Bakonyjákói Plébánia plébánosává, valamint a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet kórházlelkészévé. Szabó Jánost felmentette a Balatonalmádi Plébánia, valamint az oldallagosan ellátott Vörösberényi Plébánia ellátása alól és kinevezte a Veszprém II., Szent László Plébánia plébánosává, a Hárskúti Plébánia oldallagos ellátásával. Szijártó Lászlót felmentette a Pápa III., Szent Benedek Plébánia ellátása alól és kinevezte a Balaton­almádi Plébánia plébánosává, a Vörösberényi Plébánia oldallagos ellátásával. Aradi László plébánost megbízta Bazsi és Sümegprága filiák lelkipásztori ellátásával. Bagi Ádám csabrendeki plébániai adminisztrátort felmentette a Sümegprága filia ellátása alól. Csonka Nándort kinevezte a tapolcai Deák Jenő Kórház kórházlelkészének. Schäffer Zoltán borzavári plébánost megbízta a Nagyesztergári és a Lókúti Plébániák oldallagos ellátásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában