A kutyatartás alapjaival ismerkedhettek

2020.09.05. 11:00

A lovasi érdeklődőket is elvarázsolta Panni

A faluház udvarán a Lovasi Könyvtár szervezésében a kutyák helyes tartásának és gondozásának alapjaival ismerkedhettek meg a gyerekek és a felnőttek egy előadás keretén belül.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter/Napló

Halász Márta habilitációs kutyakiképző és lánya együtt tartották a programot. A saját kutyájukat is elhozták, és a jelenlévők megsimogathatták, megcsodálhatták Panni nevű golden retrieverüket, és annak kiegyensúlyozott, békés és fegyelmezett viselkedését.

Kutyájuk segítségével megmutatták milyen egy minőségi kutyahám és póráz, milyen és mire szolgál a kutya útlevele, hogyan lehet külföldre is magunkkal vinni kedvencünket. Érdekes és tanulságos volt hallani, hogy a kutyák viselkedése falkában megváltozik. Ha három eb együtt van, az már falkának tekinthető. Mivel a kutyák alapvetően ösztönlények, ezért a kiképző szerint még a saját kutyájában sem lehet száz százalékosan biztos az ember.

A jelenlévők megcsodálhatták a Panni nevű golden retriever békés és fegyelmezett viselkedését is
Fotó: Szendi Péter/Napló

Halász Márta ugyan terápiás kutyakiképző is, de a mostani alkalom nem terápiás bemutató volt, hanem inkább az érdeklődők kérdéseire igyekezett válaszolni. Többek között arra is kitért, hogy mit célszerű vagy éppen nem célszerű tenni, ha egy kutya támadólag lép fel emberrel szemben, vagy ha egymással összeverekednek. Emellett még sok hozzászólás és kérdés is elhangzott, illetve vidám és érdekes kutyás történeteket is megosztottak egymással a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában