nincsenek szavak

2020.09.29. 17:30

A városlődi tragikus baleset halálos áldozatai: egy ajkai nővér és egy veszprémi sportoló

Ketten haltak meg a 8-as számú főúton, Városlődnél a közlekedési balesetben, feltehetően egy felelőtlen előzés miatt szeptember 25-én, pénteken délután. Az egyik áldozat az ajkai Magyar Imre Kórház egyik osztályának főnővére volt.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Sokkolt bennünket a tragédia! Óriási veszteség ez kórházunknak, hiszen a baleset egyik áldozata intézményünk csecsemő-gyermekosztályának főnővére volt, fogalmazott Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója. Hozzátette, egy nagyon értékes szakembert veszítettek el, aki az egészségügyben több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezett, az intenzív betegellátás és a csecsemő-gyermek szakellátás terén. Gyászolja a kórház minden dolgozója.

- Együtt érzünk és részvétünket nyilvánítjuk a családjának, osztozunk fájdalmukban. A járvány időszakban intézményünk elsődleges ellátó helyként működik, ami többletfeladatot is jelent. Nagyon hiányzik, mint meghatározó szakember e nehéz időszak idején is.

Hatalmas terherbíró képessége, kitartása, betegszeretete és emberi empátiája hiányozni fog örökre. Nyugodjon békében! – fogalmazott a főigazgató.

A halálos baleset másik áldozata egy fiatal veszprémi sportember, akinek – tudomásunk szerint – nemsokára születik meg a gyermeke. Az útszakasz biztonságáról, kérdeztük a rendőrséget, amint válaszolnak, közöljük.

A történtekről megírtuk, egy Volkswagen Sharannal ment gyermekeivel egy 46 éves, káptalanfai nő Veszprém felől Ajka irányába a háromsávos lejtőn, amikor az előtte levő kamiont előzni kezdte, de észrevette, hogy szemből jön több autó is. Ekkor visszarántotta a kormányt, és az autója hátuljával nekiütközött a kamionnak, ami visszadobta a sávba. Egy szemből, felfelé érkező autó még ki tudta kerülni, mert félrerántotta a kormányt a sofőr, és ez az autó nekiment szemből jövő kisteherautónak, ez a baleset szerencsére koccanással végződött.

Ezután a Sharan félfrontálisan összeütközött a szemből érkező Opel Combóval, miközben utóbbi jármű visszalökte a kamionhoz a Sharant, ami visszacsapódott a sávba, és összement egy szemből érkező Audival.

Akár egy háborúban, úgy nézett ki a baleset helyszíne Városlődnél Fotó: Kovács Erika/Napló

A Sharanban hárman utaztak, egy 46 éves káptalanfai nő, és két 14 év körüli gyermek. A Combóban csak a sofőr utazott, egy 31 éves veszprémi férfi, aki meghalt a helyszínen. Az Audiban hárman ültek, amelyben meghalt egy hátul utazó, 55 éves ajkai nő.

A balesetben öten megsérültek, utóbbiak közül hárman életveszélyesen, közülük kettő sérültet a balatonfüredi és a sármelléki mentőhelikopter szállította a székesfehérvári, illetve a kaposvári kórházba. Egy életveszélyes sérültet mentőautóval vittek az ajkai kórházba, a két könnyebben megsérült gyermeket a veszprémi kórházba szállították a mentősök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában