A járvány elleni védekezésre is kitérnek

2020.09.22. 11:00

Elsősegélynyújtást tanítanak diákoknak a Hősképzőben

A Magyar Vöröskereszt idén is elindította Hősképző elnevezésű kampányát, amelynek keretében november végéig a szervezet munkatársai és önkéntesei országszerte az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató ingyenes foglalkozásokra várják az érdeklődőket. Idén az elsősegélynyújtók járványügyi biztonsága áll a kampány középpontjában.

Juhász-Léhi István

Több megyében találkozhatnakadiákok a Hősképző program elsősegélynyújtást népszerűsítő önkénteseivel Fotó: Vöröskereszt

A tömegrendezvények elmaradása és a koronavírus-járvány újbóli terjedése miatt a Magyar Vöröskereszt a biztonságos ellátás és a biztonságos oktatás fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ország minden megyéjében megvalósuló program helyszíneiről és időpontjairól a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinél érdeklődhetnek a jelentkezők. A kampány szeptembertől november végéig havonta egy-egy világnaphoz kapcsolódó aktuális üzenettel jelentkezik.

A szeptemberi az iskolakezdéshez kapcsolódva a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt felhívta rá a figyelmet, hogy a gyerekek alsó tagozatban is bevonhatók a különleges iskolai eljárásrend betartatásába. A szabályos maszkviselés ellenőrzése, a közös terekben elhelyezett kézfertőtlenítő pontok működtetése, a távolságtartási előírások felügyelete, a kontaktusmentes lázmérésben való közreműködés, illetve a tájékoztatás lehet a feladatuk.

Több megyében találkozhatnak a diákok a Hősképző program elsősegélynyújtást népszerűsítő önkénteseivel Fotó: Vöröskereszt

Fontos, hogy az iskolai önkéntes koronavírus-szolgálat preventív és figyelemfelhívó célokat szolgál, a potenciális fertőzöttek elkülönítésében vagy ellátásában gyermekek nem vehetnek részt. Az aktuális járványügyi intézkedések mentén a szolgálat átalakítható vagy felfüggeszthető. A szolgálatot kizárólag a gyermekek járványügyi felkészítése után lehet megkezdeni, előzetes szülői jóváhagyással. A Magyar Vöröskereszt szakemberei az eddigi tapasztalatok felhasználásával nyújtanak segítséget a felkészítő foglalkozások megtervezésében és lebonyolításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában