jó emberek fogtak össze

2020.09.02. 07:00

Nehéz sorsú családot látnak vendégül Balatonfüreden

Felejthetetlen élményben van része a nehéz sorsú Kelemen családnak Balatonfüreden. Három napon át megvendégelik a magára maradt anyát, a kislányát és vele élő unokáit a városban.

Kovács Erika

A Kelemen család Forsthoffer Ágnessel és Hinger Zoltánnal Balatonfüreden

Fotó: Kovács Erika/Napló

– Örök emlék marad nekünk, hogy itt lehetünk a Balatonnál, egy ilyen gyönyörű helyen! – mondta meghatódva Kelemen Tímea, az anya, aki lányával, a 15 éves Irénkével, és unokáival, a kis Viktóriával és Vanesszával érkezett Balatonfüredre hétfőn. A család még sosem sem járt a Balatonnál. A gyerekek szólni sem tudtak örömükben. Irénke annyit mondott, neki az a fontos, hogy a kis unokahúgai ennyire boldogok.

– Szeretnénk osztozni abban, hogy ezt megélhetik, és itt eltölthetnek néhány gondtalan napot – fogalmazott Forsthoffer Ágnes, a Hotel Margaréta ügyvezetője, aki vendégül látja három napon át a Kelemen családot.

A Kelemen család Forsthoffer Ágnessel és Hinger Zoltánnal Balatonfüreden Fotó: Kovács Erika/Napló

– Néhány hónapja meghívtam a családot Balatonfüredre – mondta Hinger Zoltán, a füredi kisvonat tulajdonosa, üzemeltetője. A vállalkozó ötletével megkereste Pálffy Károlyné képviselőt, hogy segítsen szállást szerezni a családnak. Pálffyné megkeresésére azonnal igent mondott több szálloda is. Hinger Zoltán még hétfőn végigvitte a családot a kisvonattal a városon, közben Babári Ernő idegenvezetést tartott. A kis családot megvendégelték több vendéglátóhelyen, illetve például a Jókai hajóval utaztak a Balatonon.

Korábban megírtuk: Hinger Zoltán lapunkból értesült a család sanyarú helyzetéről, akik jóakaratú emberek segítségével jutottak új otthonhoz. A házikó vételárához hiányzó 125 ezer forintot Zoltán fizette ki, és azóta is figyeli a család sorsát. Most megszervezte a pihenésüket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában