Kockázatos kanyarok

2020.11.05. 08:01

Rendkívül balesetveszélyes a Stadion utcai kereszteződés Veszprémben (videóval)

Sokszor és sokan panaszkodtak már a Stadion utca Kisfaludy Sándor utca kereszteződésére. A reggeli időszakban szinte minden balkanyar veszélyes lehet.

Varga Richárd, veol.hu

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

A 7:15-től 8 óráig tartó periódus a legterheltebb az adott kereszteződés esetében is. A kritikus helyzetek akkor kezdődnek, amikor az Egyetem utca torkolatában lévő közlekedési lámpák megfogják az autókat, és kisebb torlódás alakul ki.

Ilyenkor tulajdonképpen csak a sofőrök éberségén és előzékenységén múlik, hogy nem történnek kisebb koccanások vagy akár nagyobb ütközések. A Kisfaludy Sándor utcából a József Attila utca irányába kanyarodó járművek ugyanis szinte vakon vágódnak be a túloldali sávba, amelyben bármikor érkezhet egy autó, hiszen az Egyetem utca felől ebbe az irányba kanyarodókat nem tartóztatja fel piros lámpa.

Reggel ráadásul sokan sietnek, türelmetlenek, késésben vannak, ami olyan manőverek végrehajtására is ráveszi a sofőröket, amelyeket normális esetben biztosan nem kísérelnének meg. Videónkon is jól látszik, milyen hirtelen mozdulatot tesznek az autók. Szinte berántják őket a sávba.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a balesetveszélyes útszakaszokra, ezzel is elősegítve a megoldás irányába történő elmozdulást. Ha Ön is tud hasonló, problematikus kereszteződésekről, amelyekre érdemes lenne figyelmet fordítani, kérjük, jelezze szerkesztőségünknek a [email protected] emailcímen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában