hagyományt teremtenének

2020.12.15. 07:00

Facsemetéket kapott ajándékba öt település

Egy cég facsemetékkel ajándékozott meg öt települést. A programból hagyományt teremtenének a társaság vezetői.

Tóth B. Zsuzsa

Káptalantóti képviselői átvették a facsemetéket a cég vezetőitől

Forrás: Önkormányzat

Amint azt Lantay Ákostól, az ALD Consulting Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, júniusban a 10 ezer lelkesnél kisebb településeknek meghirdetett fásítási programban való részvételhez öt önkormányzatnak segítettek. Végül mindegyik sikeresen zárta az igénylést. Veszprém megyében három település kapott facsemetét. Káptalantóti és Sáska 30-30 közönséges nyírt, Kékkút pedig 10 hegyi juhart vehetett át.

– Értékes fákat tudunk igényelni – a „nemeslomb” fajok közül az egyik legértékesebb a hegyi juhar, a nyírfalevél gyógyhatása pedig közismert. Ezek a fafajok elnyerték már az Év fája címet is, a közönséges nyír 2001-ben, a hegyi juhar 2003-ban. Mivel számunkra is fontos a klíma- és környezetvédelem, a fásítási program kiegészítéseként megajándékoztuk mind az öt partnerünket településenként még tíz fával. Ennek részeként ötven kislevelű hársfát már átvettek az önkormányzatok. Az ültetés megkezdődött a kistelepüléseken.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapott mind a kezdeményezésük, mind a vállalkozásuk, ezért úgy döntöttek, hogy kiválasztanak öt újabb partnertelepülést, amelyeket 2021 őszén megajándékoznak egyenként tíz fával.

Káptalantóti képviselői átvették a facsemetéket a cég vezetőitől
Fotó: Önkormányzat

– Sorsolással döntöttünk, a megyéből Hegymagasnak, Tapolcának és Gyulakeszinek kedvezett a szerencse. Örülünk, hogy jövőre őket is megajándékozhatjuk majd tíz fával – mondta az ügyvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában