együtt gondoskodtak róla

2020.12.05. 07:00

Kiváló minősítést kapott a tiszta, virágos bakonyi település

A tiszta és virágos Veszprém megyéért pályázaton Nagyesztergár kiváló minősítést ért el.

Müller Anikó Hanga

A polgármester asszony büszke az elnyert kiváló minősítésre

Fotó: Müller Anikó Hanga

A megyei önkormányzat által felkért zsűri júliusban, minden előzetes értesítés nélkül bejárta a települést a döntés meghozatalához. A járványügyi helyzet miatt ünnepi átadás nem volt, az emléklapot a közelmúltban postán kapták meg, tájékoztatta lapunkat Szirbek Tiborné polgármester asszony.

A polgármesteri hivatal bejáratát késő őszig rózsák, ablakait muskátlik díszítették Fotó: Müller Anikó Hanga

– Az újonnan megválasztott önkormányzati képviselő-testület tagjaival már az első ülésünkön döntöttünk arról, hogy kiemelten foglalkozunk a település környezetvédelmével, fásításával, virágosításával, a hulladékgyűjtéssel. Elhatározásunkat tett követte, a munkálatokat kora tavasszal elkezdtük. Az értékelés fontos szempontja volt a közterek tisztasága, rendezettsége is, melyhez nagy segítséget nyújt a közfoglalkoztatás. A fűnyírás, sövényvágás, gyomlálás, levélgyűjtés, szemétszedés a közmunkások napi feladatainak része. Sok más apróság is sokat nyomott a latba a cím odaítélésében, így a közösségi munkában lefestett utcanévtábla-tartók és új utcajelző táblák kihelyezése – mondta el a faluvezető.

A közmunkások megmetszették a polgármesteri hivatal előtti rózsákat, rendbe tették a virágágyásokat, levendulatöveket telepítettek és az ablakok ládáiba muskátlikat ültettek. Az óvoda és az iskola előtt nyáron elkészült parkoló ágyásait Rottenbücher Helga kertész terve alapján egynyári virágokkal díszítették, hangulatos tereket kialakítva. Jutott virág a temetőbe, a millenniumi emlékmű elé, az óvoda udvarára, a templomhoz, a buszmegállókhoz és az újonnan avatott Nepomuki Szent János szobor elé is. Az óvoda területének szépítésében az intézmény dolgozói is részt vettek, a lakosok saját portájukat virágosították, voltak, akik a buszmegállók környékén is ültettek virágokat. Az önkormányzati képviselők besegítettek a levendulatövek elültetésébe és részt vettek az utcanévtáblák megújításában.

A polgármester asszony büszke az elnyert kiváló minősítésre Fotó: Müller Anikó Hanga

– Az elnyert kiváló cím csak úgy volt elérhető el, hogy együtt gondoskodtunk róla. Ezúton is köszönöm a lakosság odafigyelését, képviselőtársaimnak a közös munkát és együttgondolkodást, hogy településünk így elnyerhette ezt a megtisztelő címet – zárta a beszélgetést Szirbek Tiborné Erzsike.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában