betegei mindig számíthatnak rá

2020.12.31. 11:00

Perlaky-díjat vehetett át a veszprémi családorvos

Az egészségügyi szolgáltatások területén kifejtett kimagasló, példamutató munkája elismeréseként Perlaky-díjat vehetett át Tóth Imre háziorvos.

Marton Attila

Tóth Imre kapta a 2020-as Perlaky-díjat

Forrás: önkormányzat

Az elismerést hagyományosan júliusban, a város Semmelweis-napi ünnepségén adják át a Dubniczay-palotában, azonban a járványhelyzet miatt a díjat szűk körben vehette át a háziorvos Porga Gyula polgármestertől.

A méltatás szerint Tóth Imre Ferenc a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát. Ezt követően a veszprémi mentőállomáson mentőápolóként kezdett dolgozni. A belgyógyászati szakvizsga után öt évig orvoslátogatóként tevékenykedett. A szakember 2000 óta praktizál az Ördögárok utca egyik felnőtt háziorvosi körzetében.

Tóth Imre kapta a 2020-as Perlaky-díjat Fotó: önkormányzat

A laudációban azt írták, Tóth Imre a szó legszorosabb értelmében vett családorvos, akire a betegei mindig számíthatnak, és akinek rendelőjéből senki sem távozik jó tanács és biztatás nélkül. Kiemelték, a hozzá személyesen ellátogatni képtelen pácienseihez házhoz megy, gyakran rendelési idején túl is fogadja betegeit.

A Perlaky-díjat 2001 óta évente egyszer, egy egészségügyi dolgozónak adományozza Veszprém közgyűlése. Az elismerést Perlaky Józsefről nevezték el, aki Veszprém és a térség tizenegy településének körorvosa, majd 1887 és 1898 között a város tiszti főorvosa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában