gallyazás

2021.01.06. 16:00

Balesetveszélyes fát vágtak ki a Kiliánon

A Városgondnokság munkatársai lakossági bejelentés alapján egy nyárfát vágtak ki szerdán a Kilián-lakótelep sarkán, az Irinyi József utcában.

Laskovics Márió

Kivágása előtt a gallyakat, nagyobb ágakat nyesték le a lakóház felé megdőlt nyárfáról a szakemberek emelőkosaras autó segítségével

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az indoklás szerint a nyárfa erősen dőlt a négyemeletes lakóház irányába, több vastag ág már közel került az ingatlanhoz, s a balesetveszély megszüntetése céljából a Városgondnokság javasolta a kivágást, tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság intézményvezetőjétől. A kivágás előtt a gallyakat, nagyobb ágakat nyesték le a szakemberek emelőkosaras autó segítségével (fotónkon), majd közel egyméteres darabokban segélyfaként szállították ki az önkormányzat listája szerinti rászorulóknak, átvételi elismervénnyel.

Kivágása előtt a gallyakat, nagyobb ágakat nyesték le a lakóház felé megdőlt nyárfáról a szakemberek emelőkosaras autó segítségével Fotó: Laskovics Márió/Napló

Bakó István leszögezte, csak beteg, száraz, a közlekedést akadályozó, vagyontárgyra és életre veszélyt jelentő fák vágásához van joguk. E kategóriákon kívül a folyamatos önkormányzati határozatok alapján végeznek favágást. Mint megtudtuk, az emelőkosaras autót a tervezett gallyazási, nyesési munkákat követően a karácsonyi díszek leszereléséhez használják a Városgondnokság munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában