sikeresen pályáztak

2021.02.04. 07:00

Bővülő sportolási lehetőségek a veszprémi iskolákban

Három általános iskolában készül műfüves labdarúgópálya ezekben a hetekben.

Marton Attila

A Deák-iskolában már áll az új műfüves pálya palánkja, elkészült a labdafogó háló is

Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi önkormányzat sikeresen szerepelt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tavalyi pályázatán, így három intézményben – a Báthory-, a Deák- és a Kossuth-iskolában – épül 14 x 26 méter alapterületű műfüves sportpálya.

Kilencvenszázalékos készültségben van a pálya, az időjárás függvényében akár néhány napon belül befejeződhet a beruházás, mondta el Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola intézményvezetője. Hozzátette, a műfüves pálya a tornaterem és az egyik kültéri sportpálya között épült meg, az alsós és felsős diákok egyaránt használhatják majd. Az új pálya kiegészíti az eddigi lehetőségeket, ugyanis a két aszfaltos kültéri sportpálya is megmaradt. Megjegyezte, a pálya töltőanyagaként nem a korábban elterjedt gumigranulátumot, hanem kvarchomokot használnak.

A pálya megépítése decemberben kezdődött a szükséges talaj-előkészítési munkák után, mondta Nagyné Czaun Marianna, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője. Hozzátette, januárban elkészült a palánk, a helyére került a labdafogó háló, és összeszerelték a kapukat, valamint megkezdődött a műfű leterítése is. A bővülő infrastrukturális adottságot a testnevelésórák mellett délutáni szabadidős programokon, fociedzésen hasznosítják.

A Deák-iskolában már áll az új műfüves pálya palánkja, elkészült a labdafogó háló is
Fotó: Penovác Károly/Napló

Barták Péterné, a Veszprémi Báthory István Sportiskola és Általános Iskola intézményvezetője kérdésünkre elmondta, az utolsó fázisban tart a pálya megépítése, amelyet várhatóan egy hónapon belül vehetnek birtokba a diákok. Kiemelte, nagy létszámú iskolaként különösen örülnek, hogy bővülnek a sportolásra alkalmas terek az intézményben, a pálya a testnevelésórák új helyszíne is lesz.

A város és a tankerület közötti vagyonkezelői szerződés szerint a futballpályák használatát tanítási időn kívül és a pedagógiai programban meghatározott feladatok mellett ingyen biztosítják az önkormányzatnak. A pályák megépítését nagyrészt az MLSZ finanszírozta, a kivitelezési költség mintegy tíz százalékát az önkormányzat teremti elő, az előkészítési és tereprendezési feladatok elvégzésében a Veszprémi Tankerületi Központ is közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában