örül, hogy segíthetett

2021.02.01. 11:00

Oklevéllel ismerték el az életmentő pápai altisztet

Veszélyhelyzet elhárításában segített a közelmúltban Nagy Ádám főtörzsőrmester, az MH Pápa Bázisrepülőtér Logisztikai Zászlóaljának beosztott kiképző altisztje.

Polgár Bettina

Nagy Ádám az elismerés kapcsán úgy fogalmazott: örül, hogy segíthetett

Forrás: Honvédség

Tettéért James S. Sparrow ezredes, a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing – HAW) parancsnoka elismerésben részesítette.

A beosztott kiképző altiszt párjával együtt – aki szintén katonaként szolgál – éppen kutyát sétáltatott a pápai Várkertben, amikor arra lett figyelmes, hogy egy anyuka kisgyermekével az ölében gyors tempóban járkál fel s alá.

– Azonnal rossz érzésem támadt, noha akkor még nem gyanakodtam semmire. Azt gondoltam, talán csak játszanak. Amikor viszont a hölgy azt kezdte kiabálni angolul, hogy „ambulance, ambulance”, azonnal odarohantam. Láttam, pánikba esett, mert a kisgyerek görcsösen rángatózott – elevenítette fel a történteket Nagy Ádám főtörzsőrmester. A pápai katona részben missziós tapasztalatának, részben pedig az amerikai tengerészgyalogságnál elvégzett tanfolyamnak köszönhetően kiválóan beszél angolul, így megpróbálta megnyugtatni a hölgyet, s ezzel egy időben hívta a mentőket – számolt be a honvedelem.hu.

Nagy Ádám az elismerés kapcsán úgy fogalmazott: örül, hogy segíthetett
Fotó: Honvédség

– Kiderült, hogy reggel orvosnál jártak, mert lázas volt a gyerek. Mondtam, hogy vélhetően lázgörcsöt kapott. Közben mindenről tájékoztattam a mentőket, a párom pedig kiment a Várkert szélére, hogy minél hamarabb idetaláljanak – folytatta a főtörzsőrmester. A mentőknél is előbb ért azonban a helyszínre a hölgy férje, a Nehéz Légiszálló Ezrednél szolgáló svéd Jonathan Björnermark őrnagy. Utólag aztán az is bebizonyosodott: Nagy Ádám főtörzsőrmester első diagnózisa is helyes volt.

– Nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen helyzetben kell használnom a nyelvtudásomat. Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni – mondta az elismerés átadásán a pápai katona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában