Jó helyre került az elismerés

2021.03.02. 11:30

A mentőállomás vezetője lett Zircen az év embere

A helyi közösség megtisztelő díját, Az év embere címet kapta Varga Gábor, a zirci mentőállomás vezetője.

Müller Anikó Hanga

A zirci mentőállomás kollektíváját 2008 óta Varga Gábor vezeti

Fotó: Müller Anikó Hanga

Tavaly év vége táján a legnagyobb közösségi oldalon egy helyi csoport felhívást tett közzé, melyben keresték azt a személyt, aki kiérdemelheti Az év embere címet Zircen. Több javaslat is érkezett az elismerésre, Varga Gábort, aki a virtuális szavazáson a legtöbb szavazatot kapta, Benczik Adrienn doktornő jelölte.

– Kolléganőmtől tudtam meg, hogy a jelöltek között vagyok, nagyon meglepődtem. Köszönöm, hogy rám, ránk esett a választás, és sokan szavaztak. Hangsúlyoznom kell, hogy egyedül egy félkarú óriás lennék a mellettem, mögöttem álló lelkiismeretes, példamutató, a legmesszebbmenőkig készséges kollégáim, bajtársaim nélkül – mondta az állomásvezető, aki 2008-tól tölti be a vezető tisztséget, az Országos Mentőszolgálatnál pedig 1994 óta végzi felelősségteljes munkáját.

A zirci állomáson huszonöt fős kollektíva dolgozik, öt mentőtiszt, tíz mentőszakápoló, tíz gépkocsivezető. Mindhárom munkaköri csoport nagyon leterhelt. Hét emberük megfertőződött a Covid–19 vírussal. Volt olyan időszak, amikor négy-öt dolgozójuk pótlását kellett helyben megoldaniuk. A tavalyi év két utolsó hónapjában nem volt ritka, hogy egy-egy kollégájuk a munkaidején túl akár száz túlórát is teljesített. Mindenki igényelte az oltást, akik eddig még nem kapták meg, azok koronavírusosak voltak. A betegség fizikai tünetein túl ennek a szakterületnek az elhivatott dolgozóit lelkileg is jobban megviseli a járvány. Ezért is örült nagyon az állomás kollektívája annak, hogy a környezetükben az emberek figyelnek rájuk, elismerik kőkemény munkájukat.

A zirci mentőállomás kollektíváját 2008 óta Varga Gábor vezeti Fotó: Müller Anikó Hanga

– A járvány átírta mindanynyiunk életét és pluszterheket rótt ránk. A mindennapos szolgálat mellett a rengeteg mintavételezés, a mentesítő­zónai szolgálat, a budapesti és Pest megyei kirendelések, ahonnan este 10-11 óra tájban érünk haza, a mai napig része a munkánknak. Ez más mentőállomásokra is igaz. De nem panaszkodunk, muszáj menteni az emberéleteket. Jó érzés, hogy az itt élők úgy gondolják, ez a díj jó helyre került nálunk, én pedig büszke vagyok a csapatomra. Felelős vezetőként elmondhatom, az elmúlt időszak nehézségei között mindvégig arra törekedtem, hogy a tőlem telhető legteljesebb módon a kollektíva javát szolgáljam, vezetőim és bajtársaim számára a nap bármely időszakában rendelkezésre álljak. Részemről huszonhét éve tart a szerelem a mentőszolgálat iránt, vallom, ezt a munkát hivatástudat nélkül nem lehet végezni – fogalmazott Varga Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában