Idén 75 diák búcsúzik

2021.03.30. 07:00

Egyéni szalagtűzés a Thuri-gimnáziumban

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon, szűk körben tartották meg a szalagtűzést a várpalotai Thuri György Gimnáziumban. Idén 75 diák búcsúzik az intézménytől.

Szabó Péter Dániel

Molnár Adrienn osztályfőnök tűzte fel a szalagokat a végzős diákok hajtókájára

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Iskolánk életében szép hagyomány az utolsó évesek számára rendezett szalagavató ünnepély, melyet a jelenlegi járványhelyzetben speciális körülmények között tartottunk meg. Idén 75 diákunk várta ezt a pillanatot, mely már évek óta november végén érkezik el a végzősök számára. A pandémia azonban minden időpontunkat és eseményünket felülírta – mondta el kérdésünkre Dobos Tamás.

A gimnázium igazgatójától megtudtuk, ezt az alkalmat szerették volna az egyéni szalagtűzéssel és a 11. évfolyamos diákok műsorával emlékezetessé tenni. – Az egyéni szalagtűzés révén bensőségesebb volt a pillanat, mely amúgy felfokozott, izgalmakkal teli időszakot szokott jelenteni. Az intézmény aulájában a diákok általuk választott zene kíséretében kapták meg a szalagot osztályfőnöküktől. Az egészségvédelmi intézkedések mellett megtartott esemény a visszajelzések alapján pozitív élményként marad meg a tanulók emlékezetében. Reméljük, ez erőt és kitartást ad a májusi érettségi vizsgákhoz is – jegyezte meg Dobos Tamás.

Molnár Adrienn osztályfőnök tűzte fel a szalagokat a végzős diákok hajtókájára Fotó: Szabó Péter Dániel

Az egyéni szalagtűzések felvételén túl az online műsor részeként a 11. évfolyamból Laczó Fruzsina tánccal, Szügyi Patrik és Zugor Balázs hangszeres-énekes előadással, Kordics Luca pedig szavalattal örvendeztette meg a végzősöket.

A gimnáziumi évek élményeibe pedig a szokásos osztályvideók keretében pillanthattak bele az intézmény diákjai, természetesen az interneten keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában