„Zöld jelzést” kaptak

2021.04.27. 14:00

Újraindult a tanulóvezetők oktatása, vizsgáztatása

Április 19-én a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont nonprofit Kft. (KAV) újraindította a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit, amelyeket március 8-án a járványellenes intézkedések érdekében hozott korlátozásoknak megfelelően függesztett fel.

Juhász-Léhi István

A kormánynál Janni Dóra, mellette Tárnai Balázs, a Tárnai Autósiskola vezetője

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Több mint egy hónapig álltunk mi is, az irodát sem nyithattuk ki – mondta lapunknak Tárnai Balázs, egy Veszprémben, Zircen és Balatonfüreden is működő autósiskola vezetője, aki hozzátette: náluk is „zöldre váltott a lámpa”, így teljes szolgáltatással várják az ügyfeleket, és mind az elméleti oktatásra, mind a gyakorlati képzésre készen állnak, miként a vizsgák szervezésére is. Hangsúlyozta, hogy természetesen azok élveznek most elsőbbséget, akiknek a számonkérései az elmúlt hetekben elmaradtak, ugyanakkor a befizetett díjak nem vesztek el.

Tárnai Balázs a járványügyi szabályok betartása mellett az autó külső-belső tisztaságára is nagy gondot fordít Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A neves autósoktató érdeklődésünkre elárulta azt is, hogy ő maga is átesett a koronavírus-fertőzésen még decemberben. Erről kártyát kapott, és fél évig nem vehet fel vakcinát.

– Múlt hétfőn tudtunk kezdeni, a meglévő tanulókkal egyeztetve autóba ültünk végre, betartva a járványügyi szabályokat: nekünk, oktatóknak és a tanulóknak is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az autóban és a kézfertőtlenítés – válaszolta kérdésünkre Tárnai Balázs, egy Veszprémben, Zircen és Füreden is működő autósiskola vezetője. – A motorosoknak újra kartont kell csináltatnunk, ha az megvan, azonnal kezdhetnek ők is, akiket új rutinpálya vár, ami – úgy érzem – elég nehéz lett. Nagyon oda kell majd figyelni nemcsak nekünk, hanem a tanulóknak is.

A kormánynál Janni Dóra, mellette Tárnai Balázs, a Tárnai Autósiskola vezetője
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Tárnai Balázs elmúlt – oktatás nélküli – hetei a ház körüli teendőkre koncentrálód- tak, és a gyerekekkel foglalkozott, tanult. A veszprémi oktató megjegyezte: online el lehet kezdeni a tanfolyamot, ez náluk mindennapos, ugyanakkor közel hatvan tanítvány várt, vár arra, hogy levizsgázhasson. Az árak némileg emelkedtek: a korábbi 5000 helyett 5500 forint lett a forgalomban való vezetés tarifája, ami 50 percet jelent, ám 30 órát mindenképpen vezetniük kell a tanulóknak a vizsga előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában