Az óvoda udvarán áll Sümeg új bölcsődéje

Elkészült a bölcsőde új épülete az óvoda szomszédságában. A bővítésre régóta igény mutatkozott.

Tóth B. Zsuzsa

A kor elvárásainak megfelelően kialakított intézményt az új nevelési évtől használhatják a gyerekek Fotó: archív

A kor technológiai és pedagógiai elvárásainak megfelelően alakították ki az új épületet. Most a belső csinosítást, bútorozást végzik a szakemberek, a parkoló burkolása ugyancsak hamarosan elkészül. Az új nevelési évben már ide érkeznek a legkisebbek – tudtuk meg Végh László polgármestertől.

– Nemcsak az épület átlagon felüli, a szakmai munka is kiemelkedő, hiszen képzett kisgyermeknevelők, dajkák foglalkoznak az apróságokkal. Minden kisgyermekes anyát, apát biztatok arra, hogy bátran vegye igénybe a szolgáltatást. A vár alatt, csendes, biztonságos környezetben értő, szerető kezek veszik át reggel a gyermeket, hogy egy tartalmas napot követően délután ismét együtt lehessenek családi körben – mondta a polgármester.

A kor elvárásainak megfelelően kialakított intézményt az új nevelési évtől használhatják a gyerekek
Fotó: archív

A projekt keretében az óvoda udvarában egy új, korszerű intézmény épült, amely 12 férőhelyes bővüléssel és tornaszoba építésével újabb nevelési funkciók megfelelő színvonalú ellátását teszi lehetővé. Az intézmény továbbá új eszközökkel is gazdagodik, amelyek a számszerűsíthető eredményen túlmenően a nevelési munka minőségi javulását jelentik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában