Vasárnapi helyzet

2021.05.23. 20:11

Felzabáltuk a Bakony Expo-t! Esőben is kitartott a rendezvény (videó)

A pünkösdi hétvége három napján pótolják be a tavaly elmaradt VII. Bakony Expót. A járvány miatt a helyszín ezúttal a Veszprém Aréna előtti tér.

Horváth Virág

20210522 Veszprém, Aréna. Bakony Expo. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Közel száz termelő mutatkozik be idén a Bakony Expo-n, a veol.hu stábja pedig vasárnap délelőtt látogatott ki a helyszínre, hogy végigkóstolja a rendezvényt. Az eső ellenére elég sokan voltak kint, főként délután érkezett a nagyobb csoport, de a délelőtti időszakban is elégedettek voltak a kiállítók a kilátogatók számával.

Közel két órát töltött kint a veol.hu két munkatársa a helyszínen és ebben egy teljes ebéd, desszert, kávé és kézműves sör is belefért. Elsőként Szalay-Vankó Hajnalt látogattuk meg, a Hajnali Manna kézműves lekvárok készítőjét. A nagyon finom lekvárok mellett újdonságként idén már sült teákat is készített és hozott magával a vásárra.

Ezután a Raclette by Lili standnál kóstolhattuk meg a raclette sajttal készült szendvicset, amelyhez a helyszínen sütötték a bagettet. A raclette szendvics egy rusztikus bagettre olvasztott francia sajtkülönlegesség, füstölt sonkával és feltétek széles választékával; speciális fűszerkeverékkel meghintve. A budapesti székhelyű céggel szombatonként a tihanyi Piac Placcon is találkozhatnak a szemfülesek. Szabó Lili tulajdonos elmondta, a sajt, ami a szendvicsünkre került egyenesen Franciaországból érkezett hozzánk ide, a Bakony Expo-ra.

Az újdonság erejével hatott a Bandauer Sörműhely, hiszen a bándi kézműves sörfőzde idén először mutatkozott be a veszprémi Bakony Expo-n, és csupán 2 éve vannak a piacon. A bándi sörkülönlegességekről maga a sörfőző, Schäfer István mesélt nekünk, és egy kis árpamalátát is rágcsálhattunk.

Uzsonna gyanánt Anita kecskesajtjaihoz érkeztünk, ahol a kecsketejből készült sajtok és gomolya mellett camambert is készítenek, ami nagyon egyedi, valamint megtudhattuk, mi az a savóital.

A Bakony Expo-n idén a gombák vannak a főszerepben, így a Bakonyvidéki Gombász Egyesület standjánál Forróné Seress Zsuzsanna, az egyesület szervezőtitkára segítségével megtudtuk, melyek a finomnak tűnő, ám mérgező gombák, és a jó illatú és ehető gombák. Arra is fény derült, hogy a gyilkos galóca és a medve bizony nem játék.

Nézzék meg helyszíni tudósításunkat:

A vásár védettségi igazolvány nélkül is látogatható, és a 14 év aluliak ingyen léphetnek be a helyszínre. A Bakony Expo még május 24-én, hétfőn 9–17 óráig tart nyitva.

Olvassa el cikkünket a megnyitó napjáról:

https://www.veol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/vii-bakony-expo-termelok-es-kezmuvesek-az-arena-elotti-teren-4686703/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában