Eltüntetik a szemetet Balatonedericsen

A település önkormányzata sikerrel szerepelt az Iparfejlesztési Közalapítvány (Ifka) pályázatán, így a Tisztítsuk meg az országot elnevezésű projekt keretében felszámolhatják az illegális hulladéklerakót.

Tóth B. Zsuzsa

Pályázati támogatással sikerül felszámolni egy illegális hulladéklerakót

Forrás: Önkormányzat

Amint azt Papp János polgármestertől megtudtuk, a korábbi vízmosás területén évtizedek óta meglevő illegális szeméttelep felszámolása folyamatban van. – Végre megoldódik a település ezen problémája, a nagy mennyiségű építési, bontási és zöldhulladék veszélyeztette a környezetet is.

Pályázati támogatással sikerül felszámolni egy illegális hulladéklerakót
Fotó: Önkormányzat

– Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kiírt, úgynevezett Ifka- pályázat keretében – szoros együttműködésben a tapolcai NHSZ Kft.-vel és vállalkozók bevonásával – az önkormányzat felszámolta a hulladéklerakót, már csak a tereprendezést kell elvégezni. A lerakó területét sorompóval és kamerával látjuk el hamarosan. Egyidejűleg az önkormányzat módosította a hulladékgazdálkodással kapcsolatos szabályrendeletét, korszerűsítette azt, így az eddigieken kívül 24 további külterületi utcát vontunk be a szervezett hulladékgyűjtésbe – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a pályázat keretében a lesenceistvándi polgárőrség folyamatosan járőrözik a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában