Idén és jövőre is bővül a gazdaság

A 2022-es év költségvetési tervezete kiemelten kezeli a gazdaság újraindítását, a családok védelmét, a gyermeket nevelők támogatását és az idősek megbecsülését, hangsúlyozta a jövő évi büdzsé általános vitájában tett felszólalásában csütörtökön Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Napló-információ

Ovádi Péter

Forrás: Kovács Bálint

Fotó: BALINT KOVACS

A kormányzati intézkedéseknek és a járvány utáni gazdasági visszarendeződésnek köszönhetően a magyar gazdaság teljesítménye idén 4,3 százalékkal, 2022-ben 5,2 százalékkal bővülhet, fogalmazott a vitában Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), Veszprém megye 1. választókerületének képviselője. Hozzátette, Veszprém megyében 15,6 milliárd állami támogatás közel 9700 munkahelyet őrzött meg tavaly. – A Magyar Falu Programban utak, óvodák, orvosi rendelők, közösségi terek, egyházi intézmények újultak meg, és a helyi civil egyesületeknek is forrást biztosít a helyi identitás ápolására. 2022-ben a programra 93 milliárd forint jut – fogalmazott a képviselő.

Emlékeztetett, Veszprém korábban nem látott beruházásokba kezdhetett a Modern Városok Programban. Hamarosan átadják az új sportuszodát, amelyet a terheléses tesztelés után birtokba vehet a nagyközönség is. Épül az új tornászgyakorló, és jó ütemben halad a déli elkerülő fejlesztése is. – Letettük az alapkövét az országosan is egyedülálló Szakiparknak, és heteken belül megkezdődik a Veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciója is – emelte ki Ovádi Péter.

A képviselő közölte, a 13. havi nyugdíj visszaépítése a második ütemmel folytatódik 2022-ben, erre 160 milliárd forintot különítenek el a jövő évi költségvetésben, valamint több mint 68 milliárd forintot fordítanak a nyugdíjprémium kifizetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában