fejlesztés

2021.05.20. 17:30

Iskolakápolnát és szaktantermeket adtak át Ajkán

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola tetőterében iskolakápolnát és szaktantermeket adtak át, majd azt követően Udvardy György a Veszprémi Főegyházmegye érsek főpásztora áldotta meg az épületrészt.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

20210520 Ajka, katolikus iskola, tanterem átadó, Udvardy érsekkel. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Rieder András a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a 2015-ben elindított iskolafelújítási és bővítési program ezzel a befejező szakaszához ért. Majd megköszönte az érsek atyának áldozatos munkáját és támogatását, hogy ez megvalósulhatott. Örömét fejezte ki hogy a közelgő gyermeknap alkalmából a tanulók számára átadhatják a kápolnát és a szaktantermeket.

Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy aki az oktatásba fektet az a jövőbe fektet, így van ez Tósokberénden is. Köszönetet mondott az egyházmegye régi és jelenlegi vezetőinek, mert érdemesnek találták ezt a tíz évvel ezelőtti kisiskolát arra, hogy itt katolikus egyházi iskolát létesítsenek és fejlesszenek. A képviselő biztos abban, hogy az iskola jövőjébe vetett hitet az itt nevelkedett gyermekek hordozni fogják és később felnőttként át fogják adni gyermekeiknek. Hozzátette, hogy tervek nélkül nincs jövő, és előre vetíttette a katolikus óvoda megépítésének elkezdését, valamint megköszönte Rieder András áldozatos munkáját és hitét, amit az iskolába fektet és ezáltal a tósoki közösséget is összetartja.

Udvardy György a Veszprémi Főegyházmegye érsek főpásztora szeretettel köszöntötte a résztvevőket, és méltatta a források jó felhasználását és megköszönte az állami támogatást is. Továbbá kifejtette, hogy ahol az iskola és az óvoda együtt működik, ott az intézmények is és a közösségek is egymást erősítik, és ebben az erős közösségben a kialakuló emberi kötelékek miatt a gyermekek biztonságban érezhetik magukat, a szülők pedig nyugodtak lehetnek gyermekeik fejlődése miatt. Ezt követően közös imádkozás után megáldotta az épületet, és ünnepélyesen átvágták a szalagot az intézmény aulájában.

A szalag átvágását követően a tetőtérben szentmisével, a kápolna felszentelésével és a tantermek megáldásával folytatódott az ünnepség.

Az ünnepélyen az iskola tanítványai énekkel és rövid műsorral vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában