fejlesztés

2021.05.21. 14:05

Kerékpáros szervizoszlopot adtak át Szigligeten

Kerékpárosszerviz- és regisztrációs oszlopot adott át Garamvölgyi László dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) kommunikációs igazgatója és Balassa Dániel, Szigliget polgármestere a helybeli Cifratanya előtti kerékpáros pihenőhelynél pénteken, amit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) kezdeményezett és az NBT támogatott.

Kovács Erika

Fotós: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az átadáson részt vett Gaál Csaba őrnagy, a VMRFK bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadója és Loránd György alezredes, a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője.

Molnár András őrnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója köszöntője után Garamvölgyi László dandártábornok egyebek mellett emlékeztetett a mostanihoz hasonló, első szervízoszlop átadására, ami Révfülöpön történt tavaly. Mint mondta, az oszlop tervezésében, kialakításában a VMRFK jeleskedett. Hozzátette, a kormány által 2013-ban elfogadott Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában sok más mellett az is benne van, hogy menedzselje az NBT azokat a kreatív és innovatív ölteket, amelyek másutt is megvalósíthatóak.

A kommunikációs igazgató külön kiemelte az oszlopon lévő BikeSafe nevű, országos kerékpáros regisztrációs programot, amelyben eddig negyedmillió kerékpár található (a BikeSafe adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja – a szerk.). A Balaton környékén még hét oszlopot adnak át, és kihelyeznek hasonlót a Velencei -, valamint a Tisza-tónál is. Az oszlopokat a frekventált idegenforgalmi helyszíneken, illetve a kerékpárosok által kedvelt helyeken állítják fel.

Balassa Dániel, Szigliget polgármestere üdvözölte a rendőrség és a település együttműködését, majd örömmel szólt arról, hogy a falu a magyar rendőrség előtt olyan helyszín, amely méltó lehet egy ilyen oszlop elhelyezésére, amely ráadásul szép természeti környezetben kapott helyet. Kiemelte, küszöbön áll a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút terveinek elfogadtatása. Ha minden jól megy, a munkálatok még idén megkezdődhetnek, és az út akár már jövőre elkészülhet, ami – a polgármester szavai szerint – óriási dolog. A szervízoszlop környezete pedig egy frekventált kerékpáros központ lehet.

- A Balatoni Bringakörútnak az itteni szakasz szerintünk a legszebb része, jó az állapota és megfelelő az infrastruktúra is. A megnövekedett kerékpáros turizmus, ami az utóbbi években szerencsére jellemző a partnál, megfelelő környezetet talál Szigligeten és a térségben is, hangsúlyozta. Balasas Dániel aláhúzta, a település partner a hasonló beruházásoknál is a későbbiekben. A köszöntők után átadták az oszlopot, amelynél bicikliszerelési eszközök, így pumpa, nyomásmérő, villás- és imbuszkulcsok találhatók, melyek alkalmasak egy gyorsjavításhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában