fejlesztés

2021.05.21. 14:05

Kerékpáros szervizoszlopot adtak át Szigligeten

Kerékpárosszerviz- és regisztrációs oszlopot adott át Garamvölgyi László dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) kommunikációs igazgatója és Balassa Dániel, Szigliget polgármestere a helybeli Cifratanya előtti kerékpáros pihenőhelynél pénteken, amit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) kezdeményezett és az NBT támogatott.

Kovács Erika

20210521 Szigliget kerékpáros regisztrációs pont és szervízoszlop átadása Garamvölgyi László, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgató, Loránd György rendőr alezredes, tapolcai rendőrkapitány, Gaál Csaba rendőr őrnagy, Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadó Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az átadáson részt vett Gaál Csaba őrnagy, a VMRFK bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadója és Loránd György alezredes, a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője.

Molnár András őrnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója köszöntője után Garamvölgyi László dandártábornok egyebek mellett emlékeztetett a mostanihoz hasonló, első szervízoszlop átadására, ami Révfülöpön történt tavaly. Mint mondta, az oszlop tervezésében, kialakításában a VMRFK jeleskedett. Hozzátette, a kormány által 2013-ban elfogadott Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában sok más mellett az is benne van, hogy menedzselje az NBT azokat a kreatív és innovatív ölteket, amelyek másutt is megvalósíthatóak.

A kommunikációs igazgató külön kiemelte az oszlopon lévő BikeSafe nevű, országos kerékpáros regisztrációs programot, amelyben eddig negyedmillió kerékpár található (a BikeSafe adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja – a szerk.). A Balaton környékén még hét oszlopot adnak át, és kihelyeznek hasonlót a Velencei -, valamint a Tisza-tónál is. Az oszlopokat a frekventált idegenforgalmi helyszíneken, illetve a kerékpárosok által kedvelt helyeken állítják fel.

Balassa Dániel, Szigliget polgármestere üdvözölte a rendőrség és a település együttműködését, majd örömmel szólt arról, hogy a falu a magyar rendőrség előtt olyan helyszín, amely méltó lehet egy ilyen oszlop elhelyezésére, amely ráadásul szép természeti környezetben kapott helyet. Kiemelte, küszöbön áll a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút terveinek elfogadtatása. Ha minden jól megy, a munkálatok még idén megkezdődhetnek, és az út akár már jövőre elkészülhet, ami – a polgármester szavai szerint – óriási dolog. A szervízoszlop környezete pedig egy frekventált kerékpáros központ lehet.

- A Balatoni Bringakörútnak az itteni szakasz szerintünk a legszebb része, jó az állapota és megfelelő az infrastruktúra is. A megnövekedett kerékpáros turizmus, ami az utóbbi években szerencsére jellemző a partnál, megfelelő környezetet talál Szigligeten és a térségben is, hangsúlyozta. Balasas Dániel aláhúzta, a település partner a hasonló beruházásoknál is a későbbiekben. A köszöntők után átadták az oszlopot, amelynél bicikliszerelési eszközök, így pumpa, nyomásmérő, villás- és imbuszkulcsok találhatók, melyek alkalmasak egy gyorsjavításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában