Ligetes pihenőhelyet avattak Paloznakon

Átadták a ligetes pihenőhelyet Paloznakon a 71-es számú főút part menti lejárójánál pénteken.

Kovács Erika

Czeglédy Ákos, Prazsák Józsefné és Kontrát Károly a paloznaki pihenőhely átadásán

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A létesítmény kiválóan alkalmas pihenésre, relaxációra és a Balaton különleges élővilágának megismerésére. – Önkormányzatunk megtisztította a főút part menti lejárójánál lévő területet, melyet falukapunak szánunk. Ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a főút túloldalán található egy szép település – fogalmazott Czeglédy Ákos polgármester. Hozzátette, a hely kitűnő pihenési lehetőséget kínál gyalogosoknak és kerékpárosoknak egyaránt.

Czeglédy Ákos, Prazsák Józsefné és Kontrát Károly az átadón Fotó: Balogh Ákos/Napló

Még korábban a főút közvetlen lejáratánál az önkormányzat kerékpáros pihenőt hozott létre kilátóval, a közelmúltban pedig egy ligetes pihenőhelyet is kialakítottak. A beruházás 7,7 millió forintba került, ennek a felét pályázatból fedezték, a többi forrást az önkormányzat biztosította. A ligetben egy tanösvényen bemutatják a Balaton, illetve a környék különleges élővilágát.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kontrát Károly üdvözölte Paloznak fejlődését. Megjegyezte, bízik benne, hogy sikerült legyőzi a koronavírus-járvány harmadik hullámát, és reményei szerint jó nyári szezon lesz az idei.

Fotó: Gáspár Ákos

A köszöntők után Prazsák Józsefné – aki nemrég a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat állami kitüntetést vehette át a Belügyminisztériumban – a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány kuratóriumi elnökeként az alapítvány legújabb kiadványát, Szendi György Képek Paloznak múltjáról és jelenéről című könyvét ajándékozta Kontrát Károlynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában