Megjöttek a helikopterek Újmajorba

Mint arról korábban beszámoltunk több nemzetközi hadgyakorlat is zajlik térségünkben, több mint háromszáz technikai eszköz és ezerötszáz katona részvételével, ezek támogatására pedig katonai helikopterek felbukkanására is számíthatunk.

Balogh Ákos

Amerikai és magyar katonai helikopterek is a térség katonai gyakorlótereire érkezhetnek ahol majd számos különböző feladatot hajtanak végre. Az adott esetben több helikopterből álló kötelékek a lő- és gyakorlóterek közelében kis magasságon is előfordulhatnak, nagyobb zajhatást keltve.

A helikopterek, ahogy arra már a napokban példa is volt a Veszprém-Jutaspuszta határában található, újmajori előretolt felfegyverző és üzemanyagtöltő pontra le is szállnak. Itt a nevéből is adódóan megtörténik a gépek feltöltése üzemanyaggal vagy épp ha éleslövészeten vesznek részt, az éles lőszert is itt töltik a helikopterekbe, hogy aztán Gyulafirátót, Hajmáskér, Öskü térségében elterülő lőtéri célterületen leküzdjék velük a kijelölt célokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában