Felavatták a Kútkertet

2021.06.14. 06:50

A kicsiket és a nagyokat is szolgálja az új közösségi tér Vöröstón

A településen korábban nem volt olyan park, illetve közösségi találkozóhely, ahol a gyerekek játszhattak volna, a felnőttek pedig összejöhettek, beszélgethettek volna egymással

Molnár Sándor

A gyerekek kedvelt találkozóhelye lett a játszótér

Fotó: Molnár Sándor

A Kútkert a csúszdával, homokozóval, illetve a padokkal, asztalokkal, hintaággyal és az elültetett fákkal már alkalmas erre, és kellemes környezetben várja a falu lakóit. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács közel 3,5 millió forinttal támogatta.

A Kútkert családias hangulatú, hétvégi avatóján süteményekkel és üdítővel várták a résztvevőket. Fekete-Tracz Gabriella polgármester elmondta, hogy a 112 lakosú kistelepülésen 14 olyan kisgyermek él, akik 14 év alattiak, illetve tavaly négy újszülöttel is gyarapodott a falu. Éppen ezért fontosnak tartották, hogy kialakítsanak egy olyan közösségi teret, ahol a gyerekek és a kisgyermekes anyukák, illetve a helyiek találkozhatnak. A település korábban már sikertelenül pályázott a játszótér kialakítására, de Kérey Dóra tervezővel „újra gondolták” a pályázatot és most sikerrel jártak. A park kivitelezője Csincsevits Dávid volt.

A családias hangulatú avatóval ünnepélyes keretek között vették birtokba a helyiek a Kútkertet
Fotó: Molnár Sándor

– Nagyszerű érzés, ez egy jutalom a tervezőnek ilyenkor, amikor látja megvalósulni, amit elképzelt, és látja a közösséget is örülni – mondta el az avatón Kérey Dóra, aki hozzá tette még, hogy a park kialakításánál fontos szempont volt, hogy milyen korosztályok számára készül az, és mi az, ami hiányzott eddig a településről. A Kútkert alkalmas lesz az évkör eseményeinek a megrendezésére is, így például a Betlehem felállítására is.

A gyerekek kedvelt találkozóhelye lett a játszótér
Fotó: Molnár Sándor

Most, hogy már jó idő van és vendégek is vannak a faluban nagyon sok kisgyereket és szülőt lehet látni a Kútkertben, akik vidáman játszanak és ismerkednek egymással. A park megtelt élettel, és már most betölti azt a szerepét, amit Fekete-Tracz Gabriella polgármester szeretett volna elérni a pályázattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában