példamutatás a kihívás időszakában

2021.07.01. 14:00

Semmelweis-nap Balatonfüreden – „Kitűnő híre van az Állami Szívkórháznak”

Köszönetet mondott a balatonfüredi Állami Szívkórház vezetésének, dolgozóinak Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Bóka István polgármester Semmelweis-nap alkalmából. A vendégeket Veress Gábor professzor, főigazgató és a nővérek fogadták az egészségügyi intézmény Gyógy téren lévő főbejáratánál.

Kovács Erika

Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

Kontrát Károly képviselő azt mondta, a kórház dolgozói olyan időszakban álltak helyt és végezték munkájukat példamutató módon, mely Magyarország számára nagy kihívás volt, amivel még nem szembesült.

– Megtettek mindent azért, hogy kikeveredjünk a járványból, mindemellett a kórházat érintő feladatokat is elvégezték. A balatonfüredi Állami Szívkórháznak kitűnő híre van, nagy a bizalom iránta, mely a dolgozók munkájának is köszönhető, akikre büszkék vagyunk, és számítunk rájuk a későbbiekben is, fogalmazott.

Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

- A balatonfüredi szívkórház volt az ország egyik legjobb oltópontja, erről beszéltek és küldtek üzenetet az emberek, hangsúlyozta Bóka István polgármester, aki szintén köszönettel beszélt a vezetés és a dolgozók munkájáról. Reményei szerint szép jövő előtt áll az Állami Szívkórház, és a járvány után visszazökkennek a régi kerékvágásba.

Veress Gábor professzor, főigazgató felidézte, egy minapi megyei szakmai fórumon is kiemelték a kórházat, ahol elhangzott: a járvány alatt komoly erőfeszítéssel, nagyon precíz munkát végeztek, melyet a betegek visszajelzése is igazolt. Méltatta kollégái munkáját, majd kiemelte, a polgármester sok segítséget nyújtott ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a parkolás azoknak, akik az oltásra érkeztek.

Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

Idén zárt körben tartották a Semmelweis-napot az egészségügyi intézményben, ahol a felidézték a nap névadó orvosának legendás munkásságát, és elhangzott az intézetről szóló beszámoló is. Ismert, a magyar egészségügy ünnepnapja július 1-je Magyarországon. Ezen a napon született 1818-ban Semmelweis Ignác magyar orvos, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában