strand

2021.07.21. 14:00

Népszerű az Alsóörsön nyaralók körében a véradó busz

Eredményesen mutatkozott be a településen az Országos Vérellátó Szolgálat Véradás járata. Július 20-án a strand előtt várakozó véradó busznál már 46-an regisztráltak véradásra bő félórával az akció zárása előtt. A vérellátó szolgálat munkatársai 50 adag vér levételét tűzték ki célul, és örömmel nyugtázták, hogy az akció sikert aratott a nyaraló vendégek és a helyiek körében.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és az Országos Vérellátó Szolgálat közös véradó busza látogatott el Alsóörsre július 20-án. A település strandján a korábbi években is szerveztek már sátras véradásokat, de most a Váradás járatnak köszönhetően még kényelmesebb körülmények között fogadhatták az önkénteseket a négy véradóágyon, a busz klímás belső terében, ahol a vér biztonságos tárolása is megoldott.

Véradásra várók a strand bejáratánál
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Magyar Lászlóné és Libisch Éva Veszprém megyei véradásszervező koordinátorokkal beszélgetve kiderült, hogy már a korábbi években is sikeresek voltak a strandra szervezett véradások, és a pihenésüket töltő nyaraló vendégek közül sokan jelentkeznek véradásra.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A helyi rendszeres véradókat is kiértesítették az új kezdeményezésről, így a nyaralók mellett Alsóörsről is szép számmal jelentkeztek véradók. A délelőtt 11 órától 17 óráig szervezett akció iránt folyamatos volt az érdeklődés.

Magyar László és Wolf Sarolta önkéntesek Magyar Lászlóné és Libisch Éva megyei véradásszervező koordinátorok társaságában Alsóörsön
Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Az elmúlt egy évnek is az volt a tapasztalata, hogy mindenkihez elért a véradás fontossága. A véradók az első hívó szóra jöttek és a kisebb falvakban is átlagban 20-25 véradónk volt, és ez a szám a pandémiás időszakban 30 körülire emelkedett, és a városokban is jelentősen nőtt a véradók száma – mondta el Libisch Éva.

A véradóbusz az Alsóörsi Községi Strand kemping felőli bejáratánál várta a véradókat
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A véradó busz balatoni körjáratának első állomásán, az alsóörsi strandnál 10 első véradó is jelentkezett véradásra, és a fiataloknak is tetszett ez az új kezdeményezés. A megyei koordinátorok is nagyon jó ötletnek tartják, hogy a véradó buszt most idehozták a Balatonra. A Véradás járattal megyénkben július 21-én a csopaki strandon, majd a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál keretében is találkozhatnak a véradók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában