Toxikóma

2021.09.19. 09:00

Új élet a függőségek után

Rimányi Zita

A heroinhasználatot húsz éve megszakító szakember beszélt többek között arról, hogyan tud azóta segíteni azoknak, akik hasonló függőséggel küzdenek, mint ő korábban és szeretnének szabadulni a szer okozta vágyakozás körforgásától. Több példa is azt mutatta az Alkohol-Drogsegély Ambulancia nemrégiben megtartott szakmai konferenciáján, hogy van kiút az ilyen állapotokból. Szabó Győző színész is részt vett a programon. Toxikóma című régebben megjelent könyvéből a közelmúltban film készült, nemrégiben mutatták be. Az eseményen ezt is ismertette az alkotó.

A mozikban látható mű főleg a rehabilitáción töltött időszakról szól. A színművész pedig a régi és a mostani életét, a drogot elhagyó időszakát hasonlította össze a függőségben töltöttel. Már nem tudná elképzelni, hogy újra kábítószerhez nyúljon. Függőségkezeléssel foglalkozó szakemberrel beszélgetve mondta el a konferencia résztvevői előtt, hogy a munkája élteti, a színpadon találta meg azt a felemelő érzést, ami teljessé teszi mindennapjait. Hasonlóképp az új célok keresése segíthet a más gondokkal küzdőknek, az alkoholistáknak is. Szabó Győző meglepő őszinteséggel válaszolt a közönség soraiban ülők kérdéseire is a veszprémi találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában