"a magyar jövő alapja a magyar gyermek"

2021.09.09. 20:00

Vászolyi, pécselyi fejlesztések: játszóteret és óvodát adtak át

Százhatvanmillió forintból tagóvodát újítottak fel Pécselyen, 8,5 millióból játszóteret hoztak létre Vászolyon. Mindkettőt szeptember 9-én adták át a polgármesterek, akik köszönettel beszéltek Kontrát Károly országgyűlési képviselő segítségéről.

Kovács Erika

20210909 Pécsely Óvóda fejlesztésének átadója. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Pécselyen Kontrát Károly képviselő kiemelte, a magyar jövő alapja a magyar gyermek. A kormány mindent megtesz a családok érdekében, illetve a gyermekekért. Ezt jelzi, hogy a magyar családtámogatási rendszer első helyen áll az Európai Unióban.

A politikus méltatta az ország egyik legszebb falujára jellemző összefogást, a közösségi célokat, melyeket a jövőben is támogat.

– Az óvoda, ahogy eddig, a jövőben is fontos szerepet tölt be Pécsely, illetve Dörgicse, Vászoly, Balatonszőlős életében – mondta Burgyánné Czibik Éva. A hatszáz lakosú Pécsely polgármestere örömmel beszélt arról, hogy Kontrát Károly képviselő segítségével 160 millió forintból felújították a balatonfüredi Tündérkert óvoda Pécselyen működő Kökörcsin tagóvodáját, amit 1974-ben nyitottak meg egy csoportszobával.

– A pécselyi óvodai nevelésnek mindig jó híre volt, és továbbra is az lesz. A fejlesztéssel sikerült megteremteni a környezetet is ahhoz, hogy a gyermekeket a legjobb körülmények fogadják – mondta a polgármester, aki méltatta Bertók Józsefné, Henn Istvánné korábbi, valamint Gyurom Krisztina jelenlegi óvodavezető munkáját.

Elhangzott, az intézményben kialakítottak új helyiségeket, tornaszobát, melegítőkonyhát, dolgozói öltözőt, zuhanyzót, akadálymentes mosdót. Szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, a burkolatot, az infrastruktúrát. A csoportszobákból ki lehet menni az udvarra, a teraszra. Megkezdték a parkosítást, kicserélik az udvari játékokat. Nagyon sok segítséget kaptak szülőktől, nagyszülőktől, helyiektől, a társtelepülésektől, vállalkozóktól.

Gyurom Krisztina kiemelte, a legfontosabb a gyermekek érdekében történt kiemelkedő összefogás.

Vászolyon Kontrát Károly képviselő elismerően beszélt az igényes játszótérről, mely együttműködéssel valósult meg, és ahol biztonságban, tartalmasan tölthetik el az időt a gyermekek. Méltatta a falu szépségét, mely reményei szerint mindig megőrzi különleges karakterét. – Legyen mindig békesség, egyetértés, összefogás, szeretet, mert ezek a legfontosabb értékek, melyek egy jó közösséghez kellenek.

- Húszéves álom vált valóra Vászolyon, ahol 8,5 millió forintból alakították ki a játszóteret az Imre utcában, amit Kontrát Károly képviselő segítségével az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács ötmillió forinttal támogatott, a többi helyi forrás – mondta el Rózsahegyi Tibor.

A polgármester aláhúzta, a játszótér környékén új lakótelkeket alakított ki az önkormányzat még a 2000-es évek elején, melyek mára beépültek, a terület benépesült. Sok gyermekes család építkezett. A játszótérre nagy szükség volt, mert legalább 50 gyermeknek nyújt kellemes időtöltést.

A köszöntők után a két helyszínen átvágták a nemzeti színű szalagokat, az óvodánál az apróságok szép műsorral ajándékozták meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában