Fejet hajtottak 1956 hősei előtt

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve pénteken Veszprémben, a Megyeház téren álló Brusznyai-emlékműnél hajtott fejet és koszorúzott a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében Polgárdy Imre, a megyegyűlés elnöke, Vörösmarty Éva alelnök és Imre László megyei jegyző.

Napló-információ

Forrás: megyei önkormányzat

Polgárdy Imre a koszorúzás után kiemelte: október 23-a az összefogás, az egyetértés, a nemzeti egység képviseletének ünnepe. Egy olyan nehéz időszakon, a Covid-járvány hullámvölgyén vagyunk túl, amely bebizonyította, hogy az összefogás ma is él az emberek között, és ennek az összefogásnak köszönhetően tudtuk visszaszorítani hazánkban a világjárványt is – tette hozzá.

Fotó: megyei önkormányzat

Polgárdy Imre szerint 65 év elteltével az elvek mit sem változtak: a nemzeti egység, a nemzeti önállóság, az emberi jogok és szabadság, a munka érdeme, minden, amiért elődeink küzdöttek, ma is helytálló értékek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában