Zöldprogramok

2021.12.03. 12:01

A komposztálás lényegét is ismertették Szentkirályszabadján

A környezettudatos szemlélet erősítése volt a célja a Legyünk együtt zöldebbek! elnevezésű programnak.

B. Virág Rita

A gyerekek nagyon élvezték a falevélgyűjtő versenyt

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az eseményen természetesen a környezettudatosság, a szelektív szemétgyűjtés, az újrahasznosítás, a komposztálás, a zöldhulladék megfelelő kezelése volt a fő téma.

A programon a gyerekeknek kerti eszközöket felismerő kvízt szerveztek. Az egyszerűbb eszközöket, a gereblyét, ásót, kapát szinte mindenki felismerte, de akadtak olyan szerszámok, amelyekkel meggyűlt a bajuk a kisiskolásoknak. Ezt követően falevélgyűjtő versenyt hirdettek, majd zöldhulladék-kezelési Ki mit tud?-ot tartottak. A teszten a komposztálás lényegéről, a lehullott falevelek kezeléséről tettek fel kérdéseket, de arra is választ vártak a szervezők, mit tehetünk mi magunk otthon a környezetünkért.

Ezt követően traktorral és adapterrel lombgyűjtésen vehettek részt, amit a gyerekek nagyon élveztek. Juhász Sándor kertész elő- adást tartott a komposztálásról, a helyes rétegezésről és annak fontosságáról. A Ki mit tud? eredményhirdetését követően töklámpásfaragás, kézművesjátszóház, lovaskocsikázás szerepelt még a programokban.

– Önkormányzatunk egy összefogáson alapuló, a helyi közösségek részvételével megvalósuló zöldhulladék-programot kívánt megvalósítani – kezdte Gyarmati Katalin, a település polgármestere.

– A programon a gyerekek és a diákok megismerhették a hulladékkezelés alapvető szabályait, azok gyakorlati alkalmazását. Fontosnak tartottuk a helyiek számára történő tudás- átadást, a környezettudatos- ság fontosságának rögzítését – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában