Tisztább város

2021.12.01. 11:00

A szebb környezetért fogtak össze Pápán

Kerekasztal-megbeszélést tartottak az illegális hulladékelhelyezés megelőzése érdekében a Pápai Rendőrkapitányságon. A szakmai fórumon a résztvevők szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg a jövőbeni együttműködésüket.

Polgár Bettina

A pápai hulladéklerakók környékét térfigyelő kamerák pásztázzák Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Pápai Rendőrkapitányság az illetékességi területén problémaként jelentkező illegális hulladéklerakások számának csökkentése és megszüntetése érdekében tanácskozásra hívta Pápa város, valamint Takácsi, Nagytevel, Mezőlak és Nagygyimót község polgármesterét, a takácsi, a lovászpatonai és a pápai polgárőrség vezetőjét, továbbá a Bakonyerdő Zrt., a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Pápai Járási Hivatal képviselőit, a Közszolg. Nonprofit Kft., a pápai városgondnokság és közterület-felügyelete vezetőjét. 

Regdon László rendőrezredes, kapitányságvezető ismertette a helyi rendőrkapitányság illetékességi területén idén bejelentett illegális autóbontásokkal és hulladéklerakásokkal kapcsolatos jogsértéseket, amelyek miatt 16 alkalommal büntetőeljárás, 22 esetben közigazgatási eljárás indult. Pozitív példaként említette, hogy jelenleg Pápán a hulladéklerakókat, valamint a korábban illegális hulladéklerakóként használt helyszíneket térfigyelő kamerák pásztázzák. 

Ezt követően a meghívottak megfogalmazták észrevételei­ket és javaslataikat a témával kapcsolatban, majd közösen áttekintették a Piros-kék-zöld misszió című szándéknyilatkozatot, amelynek célja az illegális hulladéklerakás elleni fellépés a Pápai járásban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában