Olvasóink kérdezték

2021.12.09. 07:01

Átszervezés az ajkai és a veszprémi kórházban

Olvasóink kérésére utánajártunk, hogy igaz-e az internetes oldalakon megjelent azon hír, mely szerint szünetel a baleseti sebészeti ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban.

Napló-információ

A Magyar Imre Kórház vezetőit nem sikerült elérni, de más megyei egészségügyi intézményből megtudtuk, hogy az ajkai kórházban előkészületben van belgyógyászati és ápolási osztályon fekvő 25 beteg más megyei fekvőbeteg-ellátást végző intézménybe történő átszállítása, és csütörtöktől az irányító Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház utasítására leáll az intézményben a traumatológiai és neurológiai fekvőbetegek fogadása. 

Ezen intézkedésekre magát megnevezni nem akaró forrásunk szerint azért van szükség, mert a megyei kórházban a koronavírus-fertőzött betegek ápolása jelentős humánerőforrás-biztosítási gondokkal küzd. Illetve egyes Veszprém megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények mentesítve vannak a Covid19-ellátásban való részvétel alól, az ilyen intézmények további humánerőforrás-átirányítással segítik a Csolnoky Ferenc Kórházban folyó ellátást.

Ezek is érdekelhetik