Gyűjtés

2021.12.06. 17:30

Beteg kisfiúnak segítenek ajándékokkal a nyirádiak

A Család és KarrierPONT és Tanoda idén újra megrendezte a karácsonyi gyertyagyújtást és jótékonycélú vásárt a piactéren. Összesen 375 ezer forint gyűlt össze egy helyi család megsegítésére.

Tóth B. Zsuzsa

A nyirádi jótékony célú adventi vásárban Bokor Dorottya gyújtotta meg a második gyertyát

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Antal Zoltánné önkormányzati képviselő, szervező elmondta köszöntőjében, hogy két évvel ezelőtt indult a kezdeményezés, amely mindig vonzza a jó szándékú, segíteni akaró árusokat és vásárlókat egyaránt.  Ezúttal egy falubeli beteg kisfiúnak ajánlják fel a befolyt összeget, az árusok mindannyian szeretnének segíteni Hoffmann Doriánnak.

 

- Ezen a napon egy piros ruhás angyal érkezik közénk az égből, kezében egy serleggel, amelybe összegyűjti az emberek őszinte szeretetét, majd visszaszáll az égbe. Így, advent második angyala a szeretet és a remény angyala. Nagyon fontos a szeretet fogadása, továbbadása, áramoltatása. Feladatunk karácsony közeledtével, hogy felidézzük magunkban azt a valódi és könnyed szeretetet, amely még gyermeki énünkben létezett és valahogy felnőttkorban, e világban egyenlő lett a frusztrációval, aggodalommal és fájdalommal. Hívjuk segítségül a piros angyalt, áramoltassuk a szeretetet, gyógyítsuk magunkban a lelki ismeret furdalást, a bűntudatot, a nem érdemlem meg tudatot. Az igazi szeretet nem csak adni képes, hanem fogadni is. Ne csak adjuk ezt az érzést, hanem érezzük és fogadjuk is be – mondta Antal Zoltánné és hozzátette, hogy mindannyian nagy szeretettel készültek az ünnepre. Kézműves termékekkel, forró italokkal, meleg étellel, szívhez szóló költeményekkel érkeztek.

Az ünnepi műsort a tanodás gyerekek adták, balról Antal Zoltánné látható
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Az ünnepségen a tanodás gyerekek adtak verses műsort, majd az adventi koszorún a második gyertyát Bokor Dorottya gyújtotta meg.

 

A vásárban a Vöröskeresztesek, a tanodások, helyi óvónők, a virágboltos kínálta ünnepi portékáit. Sütemények, aszalékok, csokoládé, lekvárok, karácsonyi lakásdíszek, üdvözlő lapok, foglalkoztató füzetek között válogathattak a vásárlók, akik így 375 ezer forint adomány összegyűjtéséhez nyújtottak önzetlen segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában