Eredményes kampány

2021.12.03. 11:31

Hatékonyabb lett a nemesvámosi cég a vírushelyzet alatt

A Vesz-Mont 2000 Kft.-nél nem okozott különösebb fenn- akadást a járványhelyzet rosszabbodása. Nem tették ugyan kötelezővé az oltást, de nagyon odafigyelnek a szabályok betartására, és amit lehet, online intéznek a partnereikkel, vevőikkel.

Molnár Sándor

A Modern gyárak éjszakáján maszkban fogadta az érdeklődőket a vámosi cég

Forrás: Vesz-Mont 2000 Kft.

Zentai Tibor ügyvezető elmondta, hogy nagy dilemmát okozott a cégvezetés számára, hogy kötelezővé tegyék-e az oltást, de egyelőre nem éltek ezzel a lehetőséggel. Azonban minden reggeli értekezleten elmondják, hogy ajánlják és javasolják az oltást a kollégáknak, akiknél így is 70 százalékos a beoltottsági arány. Az ügyvezető megjegyezte azt is, hogy még az oltási akciók kezdetén nagyon jól kampányoltak, ami eredményre vezetett. A minap pedig ellenanyagmérést tartottak a vállalatnál, ahol jó pár dolgozójuk megtudhatta, hogy hol tart a szervezete a védettség szempontjából. 

Kiderült az is, hogy a szabályok betartására, a rendszeres kézmosásra, kézfertőtlenítésre nagyon odafigyelnek. A vállalkozás területén a maszkhasználat nem kötelező, de ajánlott. Az új csarnokban nagy helyek vannak, így biztosított a másfél méteres távolság tartása, és ha a kollégák egyik területről átmennek egy másikra, akkor használják a maszkot. Az étkezéseknél pedig már a járvány kezdetétől odafigyeltek arra, hogy egyszerre ne legyenek sokan a helyiségben. A vállalkozáshoz érkező vendégek számára viszont kötelezővé tették a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt és az oltási igazolvány bemutatását belépéskor, mint ahogy a legtöbb multinacionális partnerüknél is bevezették már ezt a pro- tokollt. 

A munkájuk miatt külföldre járó kollégák már megszokták, hogy oltási igazolványt, illetve friss Covid-tesztet kell felmutatniuk a határátlépéseknél. A helyzet olyan régóta fennáll már, hogy akár online, webkamerás módszerrel is lebonyolítható az általuk gyártott gépek átadási ceremóniája a vevőkkel. 

Míg korábban nagyon sok megbeszélést személyes találkozókkal rendeztek meg, addig mára akár a legbonyolultabb projektek esetében is működnek az online egyeztetések a partnerekkel. Ennek egyik pozitív hozadéka az elmaradó utazások miatti idő- és költségmegtakarítás. Ezzel a lehetőséggel szeretnének majd élni a járványhelyzet után is, mert hatékonyabbakká váltak általa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában