Iskola

2021.12.01. 13:00

Idegen nyelvi verseny nyolcadikosoknak

Tisler Anna

Negyedik alkalommal hirdette meg az ajkai térségi általános iskolák 8. osztályos diákjainak az idegen nyelvi versenyt  az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége. A vetélkedőre  26 három fős csapat nevezett, 13 angolos és 13 németes.  A három online fordulón két feladatsort kellett megoldaniuk a diákoknak, az utolsón posztert készíteni arról, hogyan látják a jövőt. Itt szabadjára engedték a fantáziájukat, elképzelték, hogy vitaminos ragtapaszt használhatunk evés helyett, a földönkívüliekkel fogunk együtt élni, valamimt a tenger alatti városokban is lakhatunk, és mindenki utazhat a Holdra, a Marsra,  ha éjjel a könyvet a párna alá rakjuk, fejünkbe száll reggelre a tudás.

 

A személyes jelenléttel járó döntőt a járványhelyzet miatt nem tudják megtartani, ezért a három forduló alapján állapították meg a végeredményt. Angol nyelvből a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola Noname Team csapata végzett az élen, a második és harmadik helyezést az ajkai Szent István Római Katolikus Általános Iskola Champions és Sometimes csapata érdemelte ki. Negyedik lett a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola English 4ever elnevezésű csoportja, ötödik  a Three of us, ők a Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola diákjai, hatodik lett a  The 3 wonders az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolából.

 

Német nyelvből győzött a Löwenzahn a  Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, második helyen végzett a Wilde Pferde, a Kislődi Rőthy Mihály  Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata, harmadik lett a Glücksritter, ők is a  Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából neveztek, negyedikként végzett a  Die  Polányer Drei, a Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, az ötödik és a hatodik helyezést az ajkai Szent István Római Katolikus Általános Iskola Die Kahlköpfigen, illetve  Die Besten csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában