Dobozba zárt szeretet

2021.12.16. 06:50

Kollektív segítség a rászoruló veszprémi családoknak karácsonyra

Közel hetven cipősdoboznyi ajándékot, okostelefonokat, laptopokat és asztali számítógépeket ajándékoztak karácsonyra a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek a Valeo-Siemens dolgozói.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter, a térség ország- gyűlési képviselője azt emelte ki az átadási ünnepségen, hogy Veszprémben és térségében a társadalmi szerepvállalás fontos, ami megmutatkozik a nagyvállalatoknál is. Úgy fogalmazott, hogy amikor baj van, akkor mindig lehet számítani rájuk, amit megtapasztalhatott a pandémia korábbi hullámai idején is.


Akkor azt kérte az ország- gyűlési képviselő, segítsenek a kórháznak, amit az első szóra megtettek. Ugyanakkor amellett, hogy értéket és munkahelyeket hoznak a térségbe ezen cégek, szerinte ugyanilyen fontos a társadalmi szerepvállalásuk is. A képviselő hangsúlyozta: egyaránt büszke a régió vállalataira és a segítő intézményekre is. 

Ovádi Péter, Lengyel Orsolya, Sebők Balázs, Horváthné Kecskés Diána és Brányi Mária az ajándékok átadásakor
Forrás: Pesthy Márton/Napló


Az öt éve megalakult Valeo-Siemens születésénél célkitűzés volt a társadalmi felelősségvállalás a megyeszékhelyen. Így kerestek és találtak: választásuk a családsegítőre esett. 


– Ez az ötödik esztendő, amikor ajándékokat tudunk átadni rászoruló családoknak és gyerekeknek, míg az első év, amikor tárgyi eszközökkel is tudjuk támogatni az intézményt – mondta Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. 


Idén húsz darab okostelefonnal, laptopokkal és számítógépekkel is tudtak segíteni. Összesen 68 dobozt csomagoltak be a Valeo-Siemens munkatársai a családsegítőnek karácsonyra. 

Forrás: Pesthy Márton/Napló


Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a cég vezetése, hanem a munkavállalók is részesei a támogatásnak, ami példaértékű, ám ehhez kell egy olyan vezetés, amely az ügy élére áll. Lengyel Orsolya, a Valeo-Siemens HR-vezetője kijelentette: munkáltatóként naponta érzékelik a család fontosságát. A kihívásoknak akkor tud bárki megfelelni, ha van mellette egy támogató család, emelte ki. 


Az okostelefonok rászoruló fiatalokhoz és a családokhoz kerülnek majd – tudtuk meg Horváthné Kecskés Diána intézményvezetőtől –, míg a laptopok és asztali gépek azokhoz, akik hasznát tudják venni. Elárulta: vannak olyan családok, amelyeknél ezek a cipősdoboznyi ajándékok jelentik majd az idei karácsony alapját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában