Szívből érdemes tenni

2021.12.03. 17:31

Nyolcadik alkalommal adták át a Veszprém Megye Önkéntese díjat

Az Év önkéntese díjat idén felnőtt kategóriában egy házaspár, Köves András és Glatz Ágota kapta, míg az Év ifjú önkéntese díjat Bóka Kristóf érdemelte ki.

Juhász-Léhi István

A Veszprém Megye Önkéntese díjat Glatz Ágota vette át

Forrás: Penovác Károly/Napló

Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke és a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház programvezetője elmondta, a civil szervezeteknek és az önkénteseknek is volt alkalmuk arra, hogy összekapcsolják a munkájukat. Sokszor az önkormányzatok kértek segítséget, hiszen az időseknek a bevásárlást és az egyéb házimunkákat - amit az idősek a pandémia miatt nem tudtak megtenni -  mind-mind önkéntes tevékenységként valaki elvégezte. 

 

- Annyi erőt vigyünk a munkába, amennyit a Jóisten ad - hangsúlyozta. - Ez az idei évre különösen jellemző, hiszen valaki többet, valaki kevesebbet tudott adni. Fontos az is, hogy amikor önkéntes munkáról és adományozásról beszélünk, akkor azt gondoljuk, adunk valamit. Azonban ez nem történhet meg csak úgy, hiszen szívből érdemes tenni. A szív és a szeretet mindig ott kell hogy legyen, nem hiányozhat. Az önkéntes munkát illik megdicsérni, illik megállni és végigtekinteni azon, hogy mennyi mindent tesznek. Jelenleg körülbelül félmillió önkéntes van az országban. Bízom benne, hogy a fiatalok sokkal inkább kedvet kapnak, ha látják, hogy van egy kis vállveregetés, elismerés. 

 

Az Év önkéntese díjat idén felnőtt kategóriában egy házaspár, Köves András és Glatz Ágota kapta, akik a Reményforrás Egyesület jelölésével kerültek be a jelöltek közé. 

 

- Sajnos András februárban elhunyt, de az, hogy ketten mennyit tettek az egyesületért, azokért a fiatal házasulandókért, akiknek előadásokat szerveztek és tettek a házasságért magáért, példaértékű, amit értékelni kell - mondta Varga Endre.

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ugyanakkor kiosztották az Év ifjú önkéntese díjat is, amit Bóka Kristóf érdemelt ki, és aki a Csóti Margaréta Nőegylet munkáját segítette fellépésekkel, rendezvényszervezéssel és egyéb munkákkal. Az egyetemista fiatal a pandémia időszaka alatt azzal is segítette az egyesületet, hogy online is jelen tudjanak lenni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában