Sajtótájékoztató

2021.12.11. 08:02

Ovádi Péter: ez a kormány szereti a családokat

A kormány családbarát intézkedéseiről és a gyermekvédelmi népszavazásról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter országgyűlési képviselő pénteken.

Juhász-Léhi István

A kormány családbarát intézkedéseiről és a gyermekvédelmi népszavazásról is beszélt Ovádi Péter

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Emlékeztetett: novemberben nyugdíjprémiumot fizetett a kormány, míg januártól 5 százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak idősebb honfitársaink, ugyanakkor pénteken Orbán Viktor miniszterelnök azt jelentette be, hogy a 13. havi nyugdíj februárban esedékes kifizetésekor már az emelt összeget kapják kézhez a szépkorúak. 

Ha pedig a fiatalokra gondolunk - hívta fel a figyelmet Ovádi Péter -, 2022-től nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük. Kiemelte, hogy a fiatal házasokat 10 millió forintos kölcsönnel segítik. A második gyermek születésekor 1 millió forint, míg a harmadik gyermek után 4 millió forint a jelzáloghitel elengedése. Azok az édesanyák, akik négy vagy több gyermeket nevelnek, mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. De idetartozik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a nagyszülői gyed bevezetése, illetve az is, hogy 21 ezer fővel bővültek a bölcsődei férőhelyek. Sőt! 2022-ben visszakapják a gyermeket nevelő családok az előző évben befizetett szja-t, 800 ezer forintig.

Ovádi Péter megemlítette azt is, arra törekednek, hogy minden szülő saját maga dönthessen arról, hogy a gyermekét mikor és milyen módon szeretné felvilágosítani. Elhangzott, arról, hogy miként szeretnék felvilágosítani gyermekeiket a magyar emberek, népszavazáson dönthetünk - Európában elsőként. Kitartanak amellett is, hogy elutasítják az egyre agresszívabb szexuális propagandát. 2002-ben tehát a országgyűlési választásokkal egyszerre tartanak gyermekvédelmi népszavazást, amely a büdzsét külön ezáltal nem fogja majd terhelni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában