Helyi közélet

2022.01.08. 13:42

Igazságosabb, élhetőbb országot kell teremtenünk

Rig Lajos országgyűlési képviselő szerint rendkívül nehéz év van mögöttünk, az utóbbi időszak megterhelő volt mindannyiunk számára.

Tóth B. Zsuzsa

Rig Lajos országgyűlési képviselő a járvány kezdete óta a parlamenti munkája mellett önkéntes mentő dolgozóként vett részt a járvány elleni védekezésben

- A tavalyelőtti év végén senki nem hitte volna, hogy a koronavírus-járvány és annak visszaszorítására hozott intézkedések határozzák meg mindennapjainkat. A járvány kezdete óta a parlamenti munkám mellett önkéntes mentő dolgozóként vettem részt a járvány elleni védekezésben, így a frontvonalon láttam azt az emberfeletti tevékenységet, amelyet az egészségügyi, szociális ágazatban dolgozók végeznek. Általános iskolás alsótagozatos iker gyermekeim mellett megtapasztaltam az online oktatás okozta nehézségeket, amelyből próbálták a maximumot kihozni a gyermekek, szülők, pedagógusok egyaránt. Hálás köszönettel tartozunk mindenkinek! Bízom abban, hogy a 2022-es évben fellélegezhetünk és a járvány okozta mentális és gazdasági nehézségek után visszatérhet életünk a normális mederbe - nyilatkozta a képviselő. 

 

Hozzátette, hogy az Országgyűlés sok elfoglaltságot jelent számára, de próbál a legtöbb időt helyben tölteni. A körzetben élő lakosokkal egyeztetve, 2021-ben is igényelt költségvetési forrást az általuk megnevezett problémákra. Többször utazott Németországba, Svájcba a kórházak és szociális intézmények mindennapi működéséhez szükséges adományokért. 

 

- A Népjóléti bizottság alelnökeként rendszeresen fordultam a Kormányhoz az egészségüggyel és szociális ágazattal kapcsolatos kérdésekkel. A tapolcai és ajka kórház érdekében többször felszólaltam. Mivel több, mint 20 évet dolgoztam az egészségügyben és napjainkban szintén vállalok szolgálatot önkéntes mentőápolóként, így naprakészen ismerem a problémákat. Az egészségügy a hivatásom, ezért ahogy eddig, ezután ugyancsak küzdeni fogok érte és a benne dolgozókért! Az áprilisi országgyűlési választásokig még sok feladat vár ránk. Mindenkire szükség van, hogy közösen egy igazságosabb, élhetőbb országot teremtsünk. Olyan Magyarországot, ahonnan nem elvándorolnak a gyermekeink, szakembereink, orvosaink, hanem ahová minél többen térnek haza. Olyan Magyarországot, ahol mindenki számára biztosított a 21. századi egészségügy, oktatás és ahol végre egyenlő munkáért egyenlő bér jár, mint a szomszédos országokban. Sajnos egyetértek azokkal, akik számára a politika által mélységbe taszított hazai közélet elfogadhatatlan és ezért elzárkóznak tőle. A jövőnk, a gyermekeink jövője azonban a saját kezünkben van, ezért ki kell tartanunk és össze kell fognunk. A jövőben is a tisztességes, igazságos úton szeretnék haladni és képviselni a helyiek érdekeit - szögezte le Rig Lajos és egészségben, szeretetben gazdag újévet kívánt mindenkinek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában