Feltöltődés a Berekparkban

2022.01.27. 07:00

Nem csak a fiatalok használják a szabadtéri sporteszközöket

A falu önkormányzatának jelentősebb beruházásai közé tartozott tavaly a ravatalozó megszépítése és a Berekparkban a sportpark és a játszótér biztonságos kialakítása.

Rimányi Zita

Méltóbb helyet alakítottak ki a búcsú perceihez Dudaron, a ravatalozóban

Fotó: Rimányi Zita

Dudaron tavaly a melegkonyha és az óvoda-bölcsőde élére – nyugdíjazások miatt – új vezetők kerültek. Jelenleg az önkormányzati intézményekben összesen 37 főállású dolgozó végzi feladatát, emellett négy közfoglalkoztatottat alkalmaznak a zöldterületek karbantartására, takarításra. A falu több támogatást nyert az elmúlt évben a Magyar falu program keretében, a Belügyminisztériumtól, az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a miniszterelnökségtől és az agrártárcától. Több millió forint saját forrást használt fel a fejlesztésekhez. Az orvosi rendelő belső felújítása és a lapostető vízszigetelése hétmillió forintból megtörtént. Tíz éves az egészségház, beázott, ezért volt szükség javításokra. Az egész épületet kifestették, megjavíttatták a gázkazánokat. A rendelő felszerelését folyamatosan bővítik. 
 

Nyolcmillió forint támogatás felhasználásával és másfél millió forint saját forrás hozzáadásával sikerült felújítani a ravatalozó épületét. Új burkolat készült, új belső- és külső nyílászárókat építettek be, kifestették az épületet belül, a homlokzatát. Új halotthűtőt vásároltak. Lecserélték a karnisokat, a függönyöket. Minderről Tóth Edina Kitti polgármester beszélt lapunknak. Elmondta, hogy Ovádi Péter országgyűlési képviselővel működtek együtt. 
A Berekparkban sportparkot alakítottak ki, a település központjában, öt eszközt telepítve. Sokan szeretik, nem csak a fiatalok használják azokat. Járdát, lépcsőket alakítottak ki ezen a részen, a biztonságos közlekedés érdekében. A gyalogutat kiszélesítették, térkövezték. Szintén itt található az új játszótér, új játékokkal. A területet a kicsik miatt körbekerítették.
 

Pályázat segítségével és önerő révén sikerült az Irtás, a Kiss Imre, a Jókai és a Vasút utcák egy-egy részét felújítani. Önkormányzati étkeztetés fejlesztésére nyert pénzből jövő nyáron a melegkonyha bútorzatait, gépeit, eszközeit korszerűsítik, parkoló és közlekedő utakat újítanak fel. Szintén támogatásból olyan gépeket, eszközöket vásárolnak tavasszal, melyekkel a közterületeket lehet gondozni. Ivartalanítási programhoz szintén nyertek forrást, így csökkenhet a kóbor állatok száma. A köztéri kamerarendszer kiépítését a múlt évben folytatták. Egy így készült felvétel nyomán elkövetőt tudott beazonosítani a rendőrség. Továbbá a hirdetőtáblákat kicserélte az önkormányzat, újakat helyeztek ki. Az Erdősor utcában az árkot és a járda egy szakaszát sikerült felújítani. A faluvezető elmondta, hogy a következő esztendők nagyobb munkái szintén az árok- és a járdaszakaszok korszerűsítéseihez kapcsolódnak a település több részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában