Eddig külső vállalkozók végezték

2022.01.12. 14:00

Saját gépekkel gondozzák a bicikliutakat Felsőörsön

Huszonhatmillió forintból, melyből egymillió saját forrás, gépparkot vásárolt Felsőörs önkormányzata, mellyel kerékpárutakat, közterületeket rendeznek, derült ki a január 11-i átadáson.

Kovács Erika

Papp Gyula képviselő, tanyagondnok (b), Szabó Balázs polgármester, Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Illés András alpolgármester Felsőörsön, a gépek átadásán

Forrás: Kovács Erika/Napló

- Felsőörs kitűnő adottságokkal rendelkező, gondozott, jól karbantartott település - így vélekedett Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő. Megjegyezte, a település azért is vonzó, mert gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik és közel fekszik a megyeszékhelyhez. Azt mondta, Felsőörsnek olyan vezetése van, mely törődik a településsel, az emberek életével. Örvendetesnek nevezte, hogy ezentúl saját eszközzel végzik az üzemeltetést. Kiemelte, minden új eredmény új feladatot is jelent, mert a gépeket, eszközöket tárolni kell. Mindehhez célszerű újabb pályázatot igénybe venni, mert mindez közérdek.    

Illés András alpolgármester elmondta, a gépekkel a hat kilométeres bicikliút gondozását, karbantartását végzik. Másrészt mintegy 60 kilométeres úthálózatuk is van, főleg murvás, illetve földút, és ezeket az utakat rombolja a csapadékvíz. Ezeken a helyeken is nagy segítségükre lesz a géppark, mert a jövőben nem kézzel kell dolgozni ott az embereknek. Másrészt költséget is megtakarítanak, mert eddig külső vállalkozók végezték ezeket a munkálatokat. A gépeket két képzett dolgozó működteti a használati utasítások figyelembevételével, és adott esetben a forgalmazó segítségével, rendszeres szervizelés mellett.  

Forrás: Kovács Erika/Napló

Az alpolgármester közölte, vásároltak egy 75 lóerős traktort és egy 3,5 tonnás billenős pótkocsit, utóbbival murvát, zöldhulladékot szállítanak. Vettek egy kisebb fűkaszát is, amivel a közparkokat, temetőket rendezik. A nagyobb tolólappal, amit a traktorhoz csatlakoztatnak, a havas utakat takarítják, a kisebbel a járdákat, parkokat tisztítják meg a hótól. Beszereztek egy útseprő gépet is, amivel a bicikliutat és a kisebb aszfaltos utakat teszik rendbe. A fűkaszával domboldalakon, rézsűkben is tudnak dolgozni, a homlokrakodó földkanállal pedig az utak rendezésénél földet, murvát mozgatnak majd. Jó szolgálatot tesz a raklapvilla, valamint a talajmaró, amiket elsősorban közparkokban használnak, például füvesítéshez. A tereprendezővel a murvás és földutakat gondozzák. A gépek egy részét már most fedett helyen tárolják, a későbbiekben azt tervezik, hogy létrehoznak egy épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában