Kincskeresés

2022.02.21. 21:00

Országos Internetes Hittanverseny

Rimányi Zita

 A Veszprémi Főegyházmegye Országos Internetes Hittanversenyt hirdet „Kincskeresés a Szent Család őrével” címmel. A verseny célja, hogy a hittanosok gyarapítsák a hittanórán szerzett tudásukat, bővítsék szentírásról szerzett ismereteiket, megismerkedjenek a pápai dokumentumokkal, a katolikus internetes oldalakkal, a katolikus sajtóval, ezáltal szélesítsék tájékozottságukat.

 

 

Két korcsoportban várjuk a tanulók jelentkezését: általános iskola 5-6., valamint 7-8. A verseny két fordulóból áll. A feladatlapok e-mailen küldik ki. A megoldásokat szintén elektronikus úton lehet visszaküldeni. A hittanverseny témái: a szent család értékei; egy szinodális egyházért: közösség, részvétel, küldetés. Külön értékelik az egyházi  iskolák diákjainak munkáit, valamint a tankerület, nemzetiségi önkormányzat és alapítvány által fenntartott iskolák diákjainak munkáit. Az ünnepélyes díjátadó ünnepség Búcsúszentlászlón lesz a hittanos találkozón, május 21-én. A jelentkezés határideje március 3.

Címkék#hittan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában