Beregsurányból jelentjük

2022.03.04. 10:21

A határról jelentkezünk: A háború elől menekülők között rengeteg kisgyermek van

Nem sokkal tíz óra után a Napló munkatársai megérkeztek Beregsurányba, ahol a polgármesteri hivatal és a művelődési ház megnyitotta kapuit a menekültek előtt.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Ezen a helyszínen a Magyar Máltai szeretetszolgálat konténereket állított fel, ahol a háború elől menekülő családok melegedni tudnak. Külön konténerben várják őket étellel és itallal - mondta el Romhányi Tamás, a Magyar Máltai szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Egymás után érkeznek az autók a határról a háború elől menekülő nőkkel és gyerekekkel, ugyanis a férfiak nem jöhetnek át a határon. Az emberek megrendültek, egy bőrönddel menekülnek egész életüket hátrahagyva a háború elől. A kisgyerekek is maguk elé meredtek néznek, és nem tudják, mi történik körülöttük. A beregsurányi polgármester és a jegyző azt mondta, hogy napok óta,  a háború kezdetétől fogva itt vannak, éjjel-nappal dolgoznak. Az, amit itt látnak és tapasztalnak, annyira megrendítő, hogy arra nincsenek szavak. Annak örülnek, hogy segíteni tudnak ezeknek az embereknek. 

Egy budapesti egészségügyi alapítvány egy mobil orvosi szobát hozott létre a helyszínen. Nagyon sok embert látunk, köztük rengeteg a kisgyermek. 

A délutáni órákban átvette Romhányi Tamás, a Magyar Máltai szeretetszolgálat kommunikációs vezetője az adományt, amit a Napló és a veol szerkesztősége gyűjtött össze Veszprémben.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Napló munkatársai hajnalban indultak útnak a határhoz >>

A Napló és a veol.hu munkatársai adományokat gyűjtöttek a háború elől menekülők számára >>

 

Forrás: Pesthy Márton / Napló
Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjeForrás: Pesthy Márton / Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában