Alapkőletétel

2022.03.23. 16:16

Katolikus Óvoda épül Ajkán

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola óvoda épületének alapkőletételén Navracsics Tibor kormánybiztos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a közösséget nem a házak alkotják, nem csupán a lakók jelentik, hanem akkor alakul ki, amikor az épületek összessége, a táj szépsége az egyének közötti kötelékek, egymással kapcsolatba lépve egésszé áll össze.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Balról: Szencz Lajos kivitelező, Bakos Frigyes esperes, Dr. Udvardy György érsek, Rieder András iskolaigazgató, Navracsics Tibor kormánybiztos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje

Forrás: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna/Napló

Fontos a múltunk megbecsülése, a hagyományok tisztelete, hiszen ez tartja fenn a jövő számára a közösséget. Egy óvoda építése az új nemzedék megjelenését is jelenti, egy olyan helyszín, ahol az idősek át tudják adni a tudást ennek az új nemzedéknek. Aki óvodát épít az előtt fényes jövő áll, mely jövőben az állam és egyház kapcsolata akkor a legnemesebb, amikor összefogva egy nemzedéknek olyan épületet, közösséget építenek, ahol a fiatalok tanulni tudnak, az idősek tanítani és tapasztalataikkal gazdagabbá tenni a tósokberéndéiket is. - fogalmazott Navracsics Tibor kormánybiztos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje. 

 

 

Dr. Udvardy György a Veszprémi Főegyházmegye érsek főpásztora áldást kért az elhelyezett időkapszulára, melyet aktuális üzenetekkel láttak el. Ezzel üzenünk a jövő generációinak és mégis reménykedünk abban, hogy nem fogják megtalálni, mert az azt jelenti, hogy az épület stabilan áll. Udvardy szerint a pedagógiai tudás olyan biztos alapot tud nyújtani, ami sosem rendül meg, mellyel az ember mindig készen áll arra, hogy a társait tudja szolgálni. Megköszönte a kormány támogatását, melynek köszönhetően a katolikus iskola ki tud teljesedni, óvodával tud rendelkezni, hogy az oktatás egy egységet képezzen.

 

 

Rieder András a Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatója úgy fogalmazott, hogy ezt a hétköznapot az aranyozza be, hogy a katolikus óvoda alapkövét helyezik el. Megkívánjuk őrizni a múltat, a jelent és most ezen a napon a jövőt kezdjük építeni. -fogalmazott Rieder András.

 

 

Az ünnepélyes alapkőletételen a Szent István Római Katolikus Iskola diákjainak ünnepi műsorát hallhatták a résztvevők. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában