Országgyűlés

2022.04.28. 15:13

Ovádi Péter a Fidesz frakcióvezető-helyettese

Ovádi Péter veszprémi országgyűlési képviselőt a Fidesz frakcióvezető-helyettesének választották.

Balla Emőke

Forrás: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Hivatalosan is megalakult a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja. A 117 fős kormánypárti frakció az alakuló ülésen egyhangúlag döntött arról, hogy Kövér Lászlót jelöli az Országgyűlés elnöki tisztségére.

A Ház törvényalkotásért felelős alelnöki posztját Hende Csaba, országgyűlési alelnöki tisztséget Jakab István és Lezsák Sándor tölthet be a következő ciklusban.

A Fidesz-frakció – szintén egyhangú szavazással – újból frakcióvezetővé választotta Kocsis Mátét. A frakcióvezető-helyettesi tisztségeket Vitályos Eszter, Selmeczi Gabriella, Kubatov Gábor pártigazgató, Balla György frakcióigazgató és Ovádi Péter tölti be.

A veszprémi országgyűlési képviselő közösségi oldalán azt írta: „Az a megtiszteltetés ért, hogy Kocsis Máté frakcióvezető felkérésére frakcióvezető-helyettesként segíthetem az Országgyűlés legnagyobb frakciójának munkáját. Köszönöm a bizalmat.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában