Mindenkit képviselni szeretne

2022.04.19. 20:01

Ovádi Péter ünnepélyesen átvette megbízólevelét

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője kedden délután vette át megbízólevelét a veszprémi városháza Kossuth-termében.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter Földesi Csabától vette át a megbízólevelét

Forrás: Penovác Károly/Napló

Földesi Csaba, az országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságának elnöke ismertette az eredményeket, melynek kapcsán elhangzott: Ovádi Péter 26 119 szavazatot szerzett, amely a szavazatok több mint 50 százaléka. A választás eredménye április 12-én vált jogerőssé. Az elnök megköszönte a munkát a szavazatszámláló bizottságoknak, a helyi választási bizottságoknak és a helyi választási irodáknak. 

Ovádi Péter először köszönetet mondott családjának, munkatársainak, választókörzete polgármestereinek, az őt támogató helyi önkormányzati képviselőknek, a segítőknek, és természetesen azoknak is, akik megtisztelték a bizalmukkal április 3-án. Mint mondta, mindenkit képviselni szeretne az előttünk álló négy esztendőben, és ígérete szerint hasonló lendülettel fogja képviselni a választókörzetet, mint eddig.

Porga Gyula polgármester a városháza aulájában tartott pohárköszöntőn azt emelte ki, hogy a választási eredményekben az a munka tükröződik, amit Ovádi Péter elvégzett. Hozzátette, fontosak azok az eredmények, melyek mögöttünk vannak, elég csak a Magyar falu programra vagy a Modern városok programra gondolni, a sok-sok beruházásról nem is beszélve a térségben. Mégis, szerinte Ovádi Péter legnagyobb erénye a jelenlét, az, hogy mindig elérhető, és az, hogy figyelemmel volt jelen. Ez lehetett a győzelem kulcsa. Kiemelte: a munkában számíthat rá és a többi polgármesterre.

Az ünnepélyes átadáson Bóna Katinka és Molnár Veronika adott kis hangversenyt, majd Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szavalta el Vörösmarty Mihály Szózat című versét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában