Magyar falu program

2022.04.11. 17:30

Utakat és eszközöket adtak át az élhetőbb településért Hegyesden

A Magyar falu program keretében megvalósult beruházásokat, eszközbeszerzéseket adták át a településen hétfőn.

Tóth B. Zsuzsa

A korábban önerőből vásárolt traktor mellé most pótkocsit kapott a falu, valamint fűnyíró traktorral gazdagodtak. A képen Navracsics Tibor, Lantay Adrienn és Stark Sándor látható

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Stark Sándor polgármester elmondta, hogy egy kis község életében minden fejlesztésnek örülni kell. - Az útaszfaltozások keretében megújult a Zrínyi utca egy részének burkolata és az autóbusz-forduló. Köszönjük a magyar kormány segítségét, Fenyvesi Zoltán korábbi és Navracsics Tibor jelenlegi országgyűlési képviselő összefogását. Az út felújításával könnyebb és biztonságosabb a gépjármű-, a gyalogos és a közösségi közlekedés mind a helyi lakosok, mind pedig az idelátogató vendégek számára. A község önkormányzati képviselő-testülete fontosnak tartja a helyi utak és önkormányzati épületek, területek jó állapotát, azonban a karbantartásokat nem fedezi a költségvetés – mondta a polgármester.

A közterületek karbantartásához szükséges kommunális eszközök beszerzését segítő pályázat keretében fűnyíró traktort és pótkocsit vásárolhatott a község. Stark Sándor megköszönte mindazok támogatását, akik segítették a beszerzést. Mint mondta, az új fűnyíró traktorral az önkormányzat alkalmazottja könnyebben és szebben rendben tarthatja a közterületeket, amelyek nagysága is indokolja a megfelelő eszközök beszerzését. A pótkocsival a szállítás is megoldható, ahhoz korábban önerőből már traktort vásároltak.

- Az önkormányzat számára fontos a közterületek, köztük a temető állapota és rendben tartása tavasztól őszig. A korábbi fásítási programnak és a turisztikai pályázati támogatásnak köszönhetően a közterületek korábban már megszépültek, a kommunális eszközökkel pedig egyszerűbb lesz a karbantartásuk – hangsúlyozta a polgármester, majd Navracsics Tiborral és Lantay Adriennel, a pályázatok elkészítését végző projektiroda munkatársával együtt vágták át a nemzeti színű szalagot a Zrínyi utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában